петак, 20. август 2010.

«Срем фолк фест» Сремська Митровица 2010 р.

Міжнародний фестиваль фольклору «Срем фолк фест»
Сремська Митровица 2010 р.

«Срем Фолк Фест» є міжнародний ревіяльний фестиваль фольклору, який кожного року у першій половині серпня відбувається у Сремській Митровиці з покровительством міського уряду Сремської Митровиці. Засновник і організатор фестивалю є Центр культури «Сірміум арт».
Мета фестивалю плекання і презентація культури і традицій всіх народів світу через пісню, танці, музику та народні костюми громадянам і туристам Сремської Митровиці, ознайомлення гостей з локальною культурою та традиціями міста господаря і околиці, як і сербського народу в загальному; нав’язування співпраці і дружніх відносин з ансамблями на світському рівні.
На фестивалі беруть участь десятка ансамблів, які під час фестивалю презентують фольклор країни, з якої прибули. Концерти відбуваються на відкритій сцені в амбієнті залишків старовенного римського міста, на яких кожного вечора дивляться до 2000 глядачів. Перед фестивальскими концертами організуються процесії учасників вулицями міста у супроводі великого числа глядачів.
Учасники у вільний час мають можливіст ознайомитися з містом, його околицями, історією і туристичними прекметами.
Цього року «Срем Фолк Фест» відбувався з 9 по 12 серпня а брали участь ансамблі з Словачини, Ізраелу, Румунії, Італії, Греції, Польщі, Хорватії, Босні і Герцеговини і Сербії ( Лозніца, Рума, Шід, Сурдук і Сремська Митровица).
Від домашніх ансамблів виступили ансамблі Фольклорний ансамбль «Бранко Радічевич, Угорське культурно-просвітне товариство «Срем» і Товариство плекання української культури «Коломийка».
Танцюристи «Коломийки» брали участь у процесії вулицями міста, на яких вже презентували деякі танцювальні частини хореографій. На концерті перед дві тисячі глядачів показали танці «Повзунець» та «Гопак».
Глядачі Сремської Митровиці завжди добре сприймають танці «Коломийки», Так було і цього разу бо нагороджували тацюристів грімкими оплесками.

Нема коментара:

Постави коментар