понедељак, 9. август 2010.

2007 рік - Новорічний прийом в Українській національній раді

Новорічний прийом в Українській національній раді
″Рідне слово″ ч.31 – січень 2008 року

27 грудня, у Національній раді української національної меншини в Новому Саді, відбувся святковий новорічний прийом. Голова Української національної ради Мирослав Калинюк привітав усіх присутніх і побажав щасливих наступаючих Новорічних і Різдвяних свят. У своєму виступі він наголосив, що 2007 рік був для української спільноти успішним роком. Головним нашим завданням є збереження національної самобутності. З допомогою Влади Республіки Сербія і Крайової Влади АК Воєводини проведено чимало маніфестацій і заходів, важливих для нашої національної спільноти. Він розказав про такі значні маніфестації, як Дні Тараса Шевченка, Фестиваль української культури “Калина” який у 2007 році проходив у Новому Саді, Дні Івана Франка та ін. Невирішеним залишилося питання збільшення телевізійних термінів і вирішення питання української редакції на Телебаченні Воєводини. Також невирішеними залишилося багато питань у галузі освіти на українській мові. “Збереження національної самобутності і надалі є нашим головним і найважливішим завданням”, - зазначив у своєму виступі Мирослав Калинюк. Також важливим завданням у наступному періоді є створення інституцій. Голова
Національної Ради привітав гостей – Душанку Манич, радника секретаря за регламенти і національні меншини АК Воєводини; Воїна Ковачевича, голову Сербсько-українського товариства; представників культурно-мистецьких товариств із наших осередків; представника Македонської національної ради О. Сімеоновского. Після привітань від імені Української національної ради за успішну і плідну співпрацю було вручено почесну грамоту Душанці Манич, яка подякувала за надану їй честь і наголосила на подальшій успішній співпраці, побажавши всім присутнім щасливих наступаючих свят. За співпрацю і підтримку української спільноти в Сербії на ниві збереження національної самобутності від імені Національної ради почесну грамоту вручено представнику Сербсько-українського товариства мр. Средоє Лаличу. Сердечно подякувавши за надану честь, Лалич коротко розказав про основні досягнення цього товариства, останнім з яких є недавно виданий диск Михайла Онищука. Він поздоровив усіх присутніх із наступаючими святами і побажав усім всього найкращого. Почесна грамота вручена і одному з найчисельніших наших культурних товариств, товариству з довгою традицією, товариству, яке успішно працює більше 25-ти років - КПТУ “Коломийка” зі Сремської Мітровиці. Нагороду прийняла голова Товариства “Коломийка” Анна Ляхович, яка зазначила, що для неї є честю бути головою такого успішного товариства, і наголосила, що діяльність “Коломийки” в наступному періоді буде ще активнішою.
Почесні грамоти надані також Місту Новий Сад і КМТ ім. Тараса Шевченка з Баня-Луки, представники яких із важливих причин не змогли взяти участь у цьому новорічному прийомі. Після урочистої частини відбувся концерт, у програмі якого прозвучали пісні у виконанні Надії Воротняк і Галини Вуячич, лауреатів першої премії Республіканського конкурсу в Тополі. Урочистий прийом закінчився святковим коктейлем.
Оксана Стецюк - ″Рідне слово″

Нема коментара:

Постави коментар