понедељак, 23. јун 2014.

11 Дні української культури – Вуковар 2014

     20 – 21 червня 2014 року, Вуковар, Хорватія. Традиційна маніфестація «Дні української культури» тривала продовж двох днів. Організатором цьої маніфестації було УКПТ ім. Івана Франка з допомогою Української громади Республіки Хорватії. Першого дня відслужено Богослужіння у грекокатолицькій церкві Христа Царя за мир і порозуміння у Україні.




Того самого дня відбулася презентація книжки «Градітель духа МСГР Дмитро Стефанюк», автора Олекси Павлешина. Маніфестацію продовжено виступом групи учнів, які вивчають українську мову і культуру ПШ ім. Антуна Бауера з учителькою Татяною Ласек Жагар.



 Потім відбулася презентація ще одної книжки а саме «»Природними стижками України, рослини-симболи» автора Тетяни Кочнєвої Рамач. Після того показано уривоктрагікомічної монодрами «Грати Стельмаха» в режії, перекладі, акторстві, сценарії та реквізітами Олекси Павлешина.
     Другого дня маніфестації відбувся концерт аматорської культурно-мистецької творчості під назвою «У твоїх обіймах, моя Україно» у залі Хорватського дому. Програму почали трансляціями гімнів Хорватії та України і хвилиною мовчання за жертви війни у Україні. 


Гостей та учасників концерту привітала від імені організатора член Ради національних меншин Марія Семенюк Сімеунович. Присутніх ще привітав заступник голови Української громади Республіки Хорватія Владо Карешин. У дальшій културній програмі виступали товариства: 



УКПТ ім. Івана Франка з Вуковару, ТПУК «Коломийка» з Сремської Митровиці, УКПТ ім. Тараса Шевченка з Каніжі та УКПТ «Україна» з Славонського Броду.







    Програма концерту була насечина гарними піснями і танцями. Товариство «Коломийка» виступила з три точки. Дитяча музична студія «Горлиці» відспівала дві пісні а молодіжний ансамбль танцю показав два танці: «Чобанські ігри» та «Повзунець».


    На закінченні концерту заступниця голови УКПТ ім. Івана Франка Тетяна Кочнєва Рамач вручила подяки представник товарисв учасників у програмі.


    Господарі маніфестації а саме товариство ім. Івана Фанка з Вуковарі приймали своїх гостей дуже щиро і гостенно так що гості ще довго затрималися на спільній вечері, де було часу поспілкувати і забавитися під звуки гарних українських пісень і танців.  

Нема коментара:

Постави коментар