четвртак, 13. јун 2013.

Ансамблі з України у Сремській Митровиці

     10 червня 2013 року у Сремській Митровиці.
     Ансамблі з України, які були гостями на 10 Фестивалі української культури «Калина», представилися ціловечірним концертом у Сремській Митровиці. По дорозі з Кули до Сремської Митровиці гості їхали через Фрушку Гору і заїхали навідатися монастир «Язак». З ними приїхав і секретар Національної ради Далібор П’єкні. Найперше приїхали до хотелу Сірміум а потім пройшлися троха подивитися на місто. Їх дочекали у хотелі Сірміум Надія Ляхович і Стефан Сем’янів а швидко долучилися Петро Ляхович. Гостей повели подивитися на Цісарський палац. У палаці на гостей чекав вже молодий історик, наш українець, Дарко Тур. Він розповідав про історію тих старих мурів, шалишків старої Римської імперії, тобто місті Сірміуму.
     Не було часу йти більше по місті і тому пішли до залу, де мали відбути концерт у Педагогічній академії або як її тепер називають у Високій школі струкових наук. Менша група з їхньої делегації пішли подивитися і на грекокатолицьку церкву Вознесення Господнього у Сремській Митровиці.
     Гостей на сцені привітав Стефан Сем’янів а між ними і голову Національної ради Йозу Сапуна. Привітав також і представників міста Збаража, Вишнівця і Тернопільської обласної адміністрації.

     Ансамблі постаралися приставити домашній публиці всю красу народних і сучасних пісень а так само і сучасних і народних танців.


















Нема коментара:

Постави коментар