субота, 1. јун 2013.

Микола Ляхович нагороджений грамотою Української Національної Ради

     19 травня 2013 року у Новому Саді.
     Як сповістила на телепередачі РТВ «Українські обрії» а потім писала і газета «Рідне слово», Микола Ляхович, хореограф, мистецький керівник і тимчасовий голова Керівної ради товариства «Коломийка» нагороджений грамотою Української Національної Ради за досягнення в сфері культури і внесок у зміцнення і популярізацію української культури і традицій та збереження національної ідентичності української спільноти в Республіці Сербія.
   Микола Ляхович активний у плеканні української культури з самого засновання Фольклорного ансамблю „Коломийка“ 1979 року. На початку був танцюристом а також запрошував і інших молодих до ансамблю. 1989 року стає керівником ансамблю. У тяжкому воєному часі старався знову порушити діяльність ансамблю.
    2003 року, коли зібрав гарне число малих дітей – початківців, починається етап успішної праці, окремо, що ансамбль став товариством. Масовий дитячий фольклорний ансамбль своєю упертою працею і умінням переробив у сильний молодіжний ансамбль, який своїми виступами не гірший професійних ансамблів. Працюючи наполегливо, старався відробляти всі потрібні дії і пристосовувати приналежні аспекти для успішної і вірогідньої презентації українського фольклору. Тимчасово ініціює виробок великого числа дитячих а пізніше і молодіжних  костюмів, засновує молодіжний і дитячий оркестри, засновує дівочу вокальну групу, засновує ансамбль ветеранів, який з часом перетворився у якісну Мішану вокальну групу.
    Щоб чим краще передати свої знання своїм вихованцям і сам був два рази на Україні на вдосконалюванні хореографічних умінь.
     Найбільшим успіхом Миколи Ляхович що привів дитячий фольклорний ансамбль на Крайовий огляд Воєводини, де отримали друге місце. Безперично, і його заслуга, що Мішана вокальна група також дісталася до Крайового огляду традицій, де отримала грамоту за відмінне виконування українських пісень. Товариство „Коломийка“ 2009 року нагороджена Плакетою міста Сремська Митровиця як найуспішніший колектив у місті. Конечно, жодний колектив не здатний отримати такі визнання коли б ним не керував ним фахавий і присвячений містецький керівник.

    Одночасно з тими всіми активностями ангажувався і для церковних представлінь, призберування дітей для літніх шкіл україністики, організування балів і омасовлення товариства через різні спілкування і введення дружніх відносин між членами товариства.


1981 року. Молода «Коломийка». Микола ззаду найвишчий.


2004 року Танцювальний ансамбль Коломийки. Микола Ляхович перший у горішньому ряду ліворуч.


2007 року. «Коломийка» на 4. Вестивалі «Калина» у Новому Саді. Микола перший праворуч.


2010 року. Річний концерт «Коломийки» і голова Микола Ляхович.




Нема коментара:

Постави коментар