уторак, 11. јун 2013.

Відбувся 10 Фестиваль української культури «Калина»

     Перший день

     8-9 червня 2013 у Кулі.
     Традицій Фестиваль української культури «Калина» відбувся вже десятий раз, а цього року знова у Кулі. Цьогорічний фестиваль тривав два дні а першого дня відбулися такі маніфестації: Етно-виставка картин і фотографій, Етно кухня, презентація українських страв і Конкурс співаків- аматорів українських народних пісень. Співаків супроводжував оркестр товариства ім. Івана Сенюка з Кули під керівництві Ярослава Кулеби.
     Брали участь такі співаки: Евіца Туркаль з Інджії з піснею «Мамина сорочка», Стефан і Владо Печіль з Інджії з піснею «Ой, там у Львові», Петро Закамарок з Інджії з піснею «Місяць на небі», Софія Мучинська і Хелена Сабадош з Вербасу з піснею «Ой, у вишнивому саду», Славіца Стефанович з Інджії з піснею «Сиджу я край віконичка», Надія Воротняк і Галина Вуячич з Кули з піснею «Соловей щебече», Петро Ляхович з Сремської Митровиці з піснею «Верховино, світку ти наш», Филип Пронек і Славко Микитишин з Кули з піснею «Їхали козаки із Дону додому», Ірина Семенюк з Славонського броду з піснею «Квітуча Україна», Міша і Саша Печіль з Інджії з піснею «Ой, у полі верба», Зора Стан і Аґафія Мельник з Інджії з піснею «Ясний місяць», Іван Салонський з Нового Саду з піснею «Ніч яка місячна, ясная, зоряна», Михайло летвенчук і Іван Лищишин з Кули з піснею «Ой, там на горі», Ленка Весович і Аеастазія Кешанський з Нового Саду з піснею «Ой, не світи місяченьку», Софія Мельник і Марія Печіль з Інджії з піснею «Била мене мати».
     Після виконання всіх пісень, у перерві глядачам представився вокально-інструментальний ансамбль «Збираж» з Збаража, Тернопільська область, Україна. Під час тої перерви журі оцінював виконання пісенью По їхньому рішенні переможцями були: третє місце зайняв Іван Салонський, друге місце зайняв дует Михайло Летвенчук і Іван Лищишин а переміг дует Софія Мученська і Хелена Сабадош.

     По думці присутніх глядачів всі виконавці добре співали а цілий конкурс був якісним.


Петро Ляхович







Нема коментара:

Постави коментар