недеља, 16. јун 2013.

Фестиваль фольклору «Коло Срема»

     15 червня 2013 року у с. Ґрґуревці.
      Вже традиційний фестиваль сремських фольклорних ансамблів «Коло Срема»відбувається кожного року у с. Ґрґуревці. Організатором є КМТ ім. Досітея Обрадовича а покровителем місто Сремська Митровиця.
     Маніфестація починається вже пополудні, коли ансамблі збираються і виходять на вулиці села і проходять у дефілеі. У центрі села житилі виносять ріжні страви, спеціялітети того краю і частують учасників і і всіх присутніх.
     Самий концерт відбувається на відкритій сцені, яка збудована на спортивній площі сільської школи. Амбієнт дуже гарний, бо на одному місці зійшлися майже всі ансамблі з території Срему.
     На концерті брали участь: КМТ ім. Досітея Обрадовича з Ґрґуревців, КМТ «Ізвор Враняш» з Мандєлосу,Вокальний солістЙована Бараксадич з Мандєлосу, Словацьке КМТ «Херой Янко Чмелік» з Старої Пазови, ФА ім. Бранка Радічевича з Сремської Митровиці, КМТ «Змай» з Ірігу, КМТ «Младост» з Сремської Рачи, КМТ ім. Бранка Радічевича з Старої Пазови, ТПУК «Коломийка» з Сремської Митровиці, КМТ «Батайніца» з Батайніци, Угорське КМТ «Срем» з Сремської Митровиці, КМТ «Соко» з Інджії, Словацьке КМТ «Єднота» з Шіду, КМТ «Драґолєвац» з Бієліни (Республика Серпська), Хорватський культурний центр «Срієм» з Сремської Митровиці, КМТ «Чіґра» з Люкова, КМТ «Стеван Шалайич» з Врдніку і Товариство плекання народних традицій «Пецінці» з Пецінців.

     На цьому фестивалі Товариство плекання української культури «Коломийка» представилася з дитячим ансамблем, який виконав танець «Гопак». Мистецький керівник цього ансамблю Стефан Сем’янів. Щоб все було в порядку і щоб добре приготовити дітей до виступу постаралися Надія Ляхович і Маріяна Жіванович-Ляхович.












Нема коментара:

Постави коментар