петак, 7. јануар 2011.

Різдво у Сремській Митровиці

Різдвяна програма у церкві Вознесення Господнього
     На Святий вечір, перед початком Вечірньої Служби Божої влаштовано культурну програму, різдвяний концерт. Програму приготовили і парафіянам представили вокальні групи Товариства плекання української культури "Коломийка". Вокальні групи трьох генерацій змінювалися у виконуванні українських колядок: Вокальна група учнів української мови, дівоча вокальна група і мішана вокальна група. На початку програми учасників привітав парох грекокатолицької церкви о. Зеновій Вовк. Сама програма почала різдвяним віншуванням у грімкій промові Фетька Канюги а далі змінювалия прикрасні українські колядки. Змінювалися вокальні групи і віншування. Було чути багато прикрасних колядок. Іще важніше, що на концерт дивилися числені парафіяни а часто і самі підспівували знані колядки. Найсимпатичніша була наймолодша група а найкраще виконані коляди були "Тиха ніч" і "Спи Ісусе, спи" у виконанні Мішаної вокальної групи.
     Вечірня Служба Божа була гарною бо до церковного хору прилучилися і співаки вокальних груп, які також доповнювали спів. У самій Службі також співалися колядки. Різдвяний настрій звеличували гарний вертеп і прикрашені яленки.
      По закінченні Служби парафіяни довго затрималися на церковному подвір'ї вітаючи одні одних з празником Різдва Христового а тоді іще зайшли до дому пароха о. Зеновія заколядувати. Отець Зеновій подякував колядникам і почастував їх різними напоями і солодощами.

     На самий день Різдва Служба Божа була також святочною з присутністю багато парафіян. Отцю Зеновію Вовку у служінні помагали священики з сусідної римокатолицької церкви. Службу Божу своєю присутністю звеличав заступник мера міста Сремська Митровиця Срдян Козліна.

Нема коментара:

Постави коментар