субота, 26. мај 2012.

Празник у Сремській Митровиці 2012 р.


     Грекокатолицька церква Вознесення Господнього у Сремській Митровиці відсвяткувала Празник. Це відбулося у четвер, 24 травня. Того дня Служба Божа зачалася пізніше ніж звичайно, щоб гості і священики з далеких країв могли прибути на час.
      До церкви прийшло велике число парафіян, паломників з інших парафій Сербії, Боснії та Хорвації. Священиків прибуло також велике число а Архерейську Службу Божу служив Апостольський Екзарх владика кир Георгіє Джуджар а сослужували о. декан Михайло Режак з Шіду, о. декан Владислав Варґа з Білгороду, о. декан славонський Микола Ступяк, монсіньор вікар з Сремської Митровиці Едвард Шпанович, о. Ярослав Вовк з Нового Вербасу, о. Віталій Лотоцький з Кули, о. Петро Дудка з Інджії, о. Юліян Рац з Старого Вербасу, о. Мирослав Кернишин з Баня Луки, о. Дарко Рац з Бачінців, о. Володимир Еґалінський з Беркасова, о. капелан з Сремської Митровиці Маріо Параджік.

    Домашній парох о. Зеновій Вовк привітав владику, всіх присутніх священиків, сестер, старших сестер, церковний одбор, представників міського уряду, журналістів і вірних  з інших парафій. Він подякув всім за поміч у приготовлянні і проведенні цього великого празнику.
     Проповідь виголосив владика кир Георгіє Джуджар а звернувся до вірних на трьох мовах. Крім вітання з празником, запрошував вірніх наслідувати науку Хреста і церкви, щоб також вознестися до Царства Божого, де на нас чекає нагорода, яку зерез не можемо ані збагнути у нашому розумі. Владика іще звернув увагу на нас, що не достатнім осягнути і займати якісь посади, але потрібно старатися робити чим краще і йти наперед у своїх обовязках.

    На кінці Архерейської Служби Божої всі вийшли у обхід храму, коли читалися евангелія на всі чотири боки. Бладика благословив Святою водою храм і вірних а перед входом співалися многоліття. Всі вірні іще приступили до Мировання.     

Нема коментара:

Постави коментар