недеља, 27. мај 2012.

Дні слов’янської писемності у Румі


Маніфестацію святочно відкрив посол Болгарії Ангел Дімітров

    Другі Дні слов’янської писемності святочно відкрито минулої п’ятниці, 18 травня у великому залі Культурного центру м. Рума.
     На відкретті були присутні посол Росії Александар Василєвич Конузин, посол Болгарії Ангел Димитров, посол України Віктор Недопас, Андрей Метелиця – перший радник посольства Білоросії, Дарко Сабляк – перший секретар посольства Хорвації, Михаіл Генадиєвич Денисов – діректор Російського дому як і д-р. Дьордє Дюрич – генеральний секретар Матиці сербської.
     На початку відкреття гостей привітав Ґоран Вукович – голова општини м. Рума. Він згадав,що Рума місто народження знайомого Атанасія Стойковича, автора першого сербського роману.
     На святочному відкретті говорив і д-р. Дьордє Дюрич який дав знати, що Матиця сербська залишається відкритою плеканні традиції зв’язків з слов’янськими народами.
     Організатором Днів слов’янської письменності є Міська бібліотека ім. Атанасіє Стойкович спільно з Культурним центром, Обласним музеєм та Туристичною організіцією. Мініфестація відбувається під покровительством општини м. Рума.
      24 травня у Культурному центрі м. Рума у маніфестаці брало участь і Товариство плекання української культури «Коломийка» з Сремської Митровиці. Квартет у складі: Еміл Ляхович, Наталія Воротняк, Стефан Сем’янів та Соня Мілошевич з піснею «Лебеді матиренства», Мішана вокальна група виконала пісні: «Гей, соколи» та «Ой, чий то кінь стоїть», Малодіжний ансамбль танцю виконав танці: «Гапак», «Чабанські гри» та «Коломийка».






Нема коментара:

Постави коментар