уторак, 30. јун 2015.

«Коломийка» брала участь на Регіональному огляді фольклорних традицій

27 червня 2015 р у Пецінцях. У рамках змагання культурних товариств у плеканні традиційного фольклору кожного року Завод культури Воєводини і Союз аматорів Воєводини організовують огляди. Найперше огляди відбуваються по општинах і котре товариство буде добре оцінене переходить на вищий щабель змагання тобто на регіональний огляд. Перейшовши і цей рівень добре переходиться на крайовий огляд а потім і на республіканський. Щоб добитися на найвещий рівень виконавці або ансамблі мають бути дуже добре приготованими і показати традиції на найвищому рівні.
     На цьогорічних змаганнях Товариство плекання української культури «Коломийка»  вже брало участь на двох рівнях, општинському і регіональному.
     У суботу, 27 червня у м. Пецінці Коломийка» виступила на 37 Регіональному огляді традиційної творчості Срему, у будинку культурного центру Пецінців. «Коломийка» виступила з двома точками. Група співаків джерельних пісень виконала пісню «Шумай, думай по долині» а Ансамбль танцю ветеранів виконав «Буковинську польку.


     Група співаків джерельних пісень вже дуже довго працює у тому самому складі а заснована ще давного 1979 року. Цього разу виступили: Катарина Журовська, Емілія Петрович, Нада Дерень, Олена Іванович, Марія Ільчишин, Славка Басіщук, Ганя Шевчук, Софія Писанюк, Марія Балацька, Йосип Кравець, Стефан Крмвошия, Владо Дерень, Петро Ляхович і Славко Ільчишин. Мистецький керівник цієї групи є Петро Ляхович


     Ансамбль ветеранів виступив у складі: Микола Ляхович, Соня Мілошевич, Славка Канюга, Анкіца Лукач, Петро Шевчук, Анна Ляхович, Іван Кривошия, Маріца Кадар, Борис Ляхович, Анкіца Ляхович і Никола Воротняк. Мистецький керівник є Микола Ляхович а музичний супровод виконали Стефан Семянів і Дамір Буха.

     Оцінки фахового журі були добрі (Даяна Костич - хореграф і Боян Мілінкович - етномузиколог) за оба виступи але все таке очікуємо офіційне рішення і тоді будемо певно знати чи підемо далі на Крайовий огляд традиційної творчості, який відбудеться у Вербасі у місяці вересні.


     У парку пере культурним центром у Пецінцях зробили спільну фотографію



потім ще і затанцювали коломийки.

Нема коментара:

Постави коментар