понедељак, 22. април 2013.

Відбувся Општинський огляд музики, фольклору і традицій у Сремській Митровиці


     Сремська Митровиця, 21 квітня 2013 року, зал Високої школи струковних наук (Педагошка академія). Фактично кожний рік на культурному плані починається з општинськими оглядами на всіх полях культурної діяльності. У Сремській Митровиці вже відбувся огляд декляматорів а зараз продовжилося з оглядом музики, фольклору і джерельних традицій.
     Товариство плекання українької культури «Коломийка» надає великої уваги, щоб на ці перші офіційні виступи вислати чим кращі осягнення на полі дитячого і молодіжного фольклору а також і на полі представлення традицій, на яких виступають старші вокальні групи, Мішана вокальна група і Група співаків джерельних пісень.
     Товариство «Коломийка» завжди старається приготовити собі наступників і тому не забувається праця з дітьми-початківцями


З дитячим ансамблем працює хореографом і корепетитором Стефан Сем’янів. 



Вони спільними силами приготовили танець «Козочок» і з ним виступили на цьогорічному Општинському огляді фольклору. На їхній виступ жюрі мав і свої зауваження але все-таки перепустив їх на Регіональний огляд.
     Зі старшого складу танцюристів цього року не виступили через пропозиції огляду але, зате виступили Мішанак вокальна група і Група співаків джерельних пісень.
    У товаристві все більше працюється на спробах робити все більше представлінь. До цьої праці взявся Петро Ляхович. Бачивши як добре перейшло представління різдвяних звичаїв на Річному концерті, Петро задумав зробити подібне представління але з яким показалося б українське весілля. Для цього було потрібно вивчити всі весільні пісні, які співалися коло дійства «даровання молодих». Для цього постаралися співаки джерельної групи. Для інших частин дійства- танцювати, бути старостою, батьками прилучилися співаки Мішаної вокальної групи а для потреб молодих акторів- молодого, молодої, бружби, друшки і молодих танцюристів ангажовано членів молодіжного ансамблю. На сцені грали на акордеонах Петро Ляхович і Стефан Сем’янів. 







Дійство на сцені відбулося дуже добре бо це все вже досвіченні виконавці на сцені. Журі також мавпозитивну думку але й додав що би було добре поправити для Регіонального огляду традицій, яке і цього року відбудеться у м. Пецінці. Більш важним є факт, що з такими представліннями почалося виходити на сцену а українська традиція дуже богата, так що не буде труднощів знаходити навих матеріялів. Друга позитивна справа, що «Коломийка» має багато членів охочих до таких представлінь.  


Нема коментара:

Постави коментар