недеља, 25. новембар 2012.

Молитовне відзначення 80. річниці Голодомору 1932-33 рр.


     У церкві Вознесення Господнього, у Сремській Митровиці, 25 листопада 2012 року, відбулося відзначення 80. річниці Голодомору 1932-33 років.


    Перша частина відзначення відбулася у церковному залі. Зібралося гарне число парафіян. Про Голодомор говорив парох о. Владислав Варґа і представник Посольства України у Сербії п. Юрій Мансвєтов.
     Отець Варґа натякнув, що сьогодні у Загребі зібралися грекокатолицькі єпископи а з ними і верховний архиєпископ кир Шевчук і вони також моляться за жертви Голодомора. Він запросив до слова представника Посольства п. Юрія Мансвєтова сказати пару слів, що він використав і розказав найважніші факти про Голодомор.


     У другій частині відзначення присутні перейшли до церкви, де найперше всі запалили по свічці а далі відслужено Панахиду за невенні жертви великого Голодомору 1932-33 рр.
     Отець Варґа говорип про Голодомор зі становища віри і церкви і який це був страшний вчинок ката українського народу, хоч віра навчає любити ближнього свого і пращати провини інших, щоб і нам було прощино. Він закликав вірних молитися за ці жертви, бо вони стали в ряд мучиників, як і багато інших жерт у довгій історії українського народу, Жертв, які постраждали за віру і народ.


Нема коментара:

Постави коментар