понедељак, 28. септембар 2015.

«Коломийка» на 37 Фестивалі фольклорних традицій Воєводини – 2015

     26-27 вересня 2015 р. у Вербасі відбувся 37 Фестиваль фольклорних традицій Воєводини. Ми маємо звичку цю маніфесиацію називати Крайовий огляд традицій Воєводини і це є вже вищий рівень досягнення фольклорних ансамблів у плеканні традицій і тут збераються ансамблі з цілої Воєводини, які перейшли селекції на општинських і регіональних оглядів традицій.
     Товариство «Коломийка» кожного року брали участь на општинських оглядах фольклору і традицій а часто і на регіональних оглядах. Рідко буває щоб який з ансамблів або груп перейшли на крайовий огляд але коли це ставалося це вважалося великим успіхом. Таких успіхів було вже кілька. Перший був коли Група співаків джерельних пісень виступила на Воєводянському фестивалі традицій у Вршцу 1981 року під керівництвом Михайла Ляховича.

 Наступний такий успіх був коли Дитячий фольклорний ансамбль виступив на 48 Музичному фестивалі дітей Воєводини у Новому Бечеї 9 травня 2009 року під керівництвом Миколи Ляхович, коли виконали танець «Чабанські ігри» і отримали грамоту за друге місце на фестивалі.


 Після того Мішана група співаків, під керівництвом Богдана Лукача, виступила на 33 Фестивалі фольклорних традицій Воєводини у вересні 2011 року з піснею «Ой, чий це кінь стоїть?», де отримала грамоту за відмінне виконання пісні.


 2013 року у «Коломийкі» спробували щось нове, зробити традиційну виставу весільного звичаю. У цій виставі брали участь три генерації з три групи, групи співаків джерельних пісень, танцювальна група ветеранів і молодіжний танцювальний ансамбль. Вистава називалася «Весільний звичай – Даровання». Сценаріо зложив Петро Ляхович а хореграфічні частини доробляв Микола Ляхович а супроводжував Стефан Семянів. З тою виставою виступили на 35 Фестивалі фольклорних традицій Воєводини 22 вересня 2013 року, де отримали грамоту за відродження традицій.


     І цього року Товариство плекання української культури «Коломийка» виступило на Крайовому огляді традицій або як офіційно називають цю маніфестацію на 37 Фестивалі фольклорних традицій Воєводини у Вербасі 27 вересня. «Коломийка» виступила з дві групи: Група співаків джерельних пісень відспівала пісню «Шумай, думай по долині» під керівництвом Петра Ляховича




 і Танцювальна група ветеранів з танцем «Буковинська полька» під керівництвом Миколи Ляхович і музичному супроводі Стефана Семяніва і Даміра Бухи.





     Організаторами цього фестивалю були Завод культури Воєводини, Союз аматорів Воєводини, Культурний центр Вербасу і Центр за фізичну культуру Вербасу.

Нема коментара:

Постави коментар