понедељак, 26. септембар 2016.

38 Фестиваль фольклорних традицій Воєводини



       23-25 вересня 2016 року у Вербасі. Кожного року у Вербасі у місяці вересні відбувається Фестиваль фольклорних традицій Воєводини або як ми ще називаємо «Крайовий огляд традицій Воєводини». Фестиваль триває три дні дуже насичиний учасниками і програмою. 23-ого відбувався Фестиваль дитячих джерельних ансамблів Воєводини, 24-го і 25-го відбувався Фестиваль фольклорних традицій Воєводини. В ті дні на площі біля Спортивного центру Вербасу відбувалися ще такі заходи: Ярмарок старих ремесел і домашньої промисловості та Виставка і дегустація традиційних страв.
     Організатори цих традиційних заходів є Союз мистецької творчості аматорів Воєводини, Культурний центр Вербасу та Центр фізичної культури ім. Драги Йововича у Вербасі.
     У цих три дні мали представити свої точки 107 ансамблів, груп або виканавців солістів. На фестивалі з представників української спільноти виступили: Дитячий фольклорний ансамбль ім. Івана Сенюка з Кули, «Струни серця» - квартет з КМТ ім. Івана Сенюка з Кули, Чоловіча вокальна група КМТ ім. Івана Сенюка з Кули, Мішана вокальна групаКМТ ім. Івана Сенюка з Кули, Джерельна фольклорна група КМТ ім. Івана Сенюка з Кули та


 Чоловіча вокальна група Товариства плекання української культури «Коломийка» з Сремської Митровиці, яка виконала пісню «Коломийки».


     Всі наші ансамблі і групи оцінені високою оцінкою за мистецьке виконання пісень і танців від фахової комісії у складі Гордани Роганович – етномузиколога та Слободанки Рац – хореографа.

     Можливо, що хтось піде на Державний огляд, але зараз ще не знаємо хто.

Нема коментара:

Постави коментар