уторак, 26. јануар 2016.

Коломийка організувала Різдвяно-річний концерт

     23 січня 2016 року у Сремській Митровиці організовано Різдвяно-річний концерт Товариства плекання української культури «Коломийка». Концерт відбувся у концертному залі Високої школи «Сірміум».
      Вже традиційно Товариство «Коломийка» організовує концерт саме у цей час, коли люди ще під впливом великого свята Різдва Христового. Саме тому і концерт дістав назву Різдвяно-річний концерт. Перша частина концерту складалася з різдвяних пісень-колядок а навіть і з презентації українських різдвяних звичаїв. У другій частині вже презентується культурне надбання з попереднього року, а найбільше з пісень і танців.


     На самому початку концерту дитячий хор заспівав коляду «В Вефлеємі днесь Марія», далі діти: Данієла Маґеровскі, Стефан Шкільні, Міліца Шкільні, Стефан Шевчук, Марія Ляхович  деклямували вірші про Різдво а один хлопчик тремав у руках гарну звізду. Доки діти співали і деклямували на сцені вже стояла і Група співаків джерельних пісень.


 До них прилучилася Мішана вокальна група і входячи заспівали коляду «Добрий вечір тобі».


 На кінці ще Група співаків джерельних пісень заспівала коляду «Дивная новина». З тим скінчилася частина концерту посвячена Різдву. 


Ведучою була Олександра Буха.


     Потім голова «Коломийки» Микола Ляхович привітав значних гостей, з Національної ради, гостей з наших українських товариств з інших осередків, представників міських установ і культурних товарист і ансамблі, які прийшли у гості виступати і всіх присутніх.



     Першими виступив ансамбль танцю ім. Досітей Обрадович з села Ґрґуревці з гарним танцем.





 За ними виступили наші молоді співаки-солісти: Яна Алінчіч з піснею "А я бажаю", Валентина Налесник з піснею "Одна країна" і Марія Ляхович з піснею "Перше почуття". 


Дитячий хор заспівав пісню «Два півники, два півника».


 Ансамбль танцю ветеранів затанцював «Буковинську польку».


 Після них виступили гості – Музичний студіо «Піколо» з кілька гарних дитячих пісень.


 Молодіжний аесамбль тавнцю затанцював «Гопак».


 Танцюристів супроводжував оркестр у складі: Стефан Семянів, Дамір Буха, Марко і Міня Барат.


 Група співаків джерельних пісень заспівала дві пісні: «Посію я конопельки» і «Ой там, ой там під горою».


 Мішаний квартет у складі: Еміл Ляхович, Соня Мілошевіч, Весна Лещук, Стефан Сем‘янів заспівали пісню «Лебеді материнства». КМТ ім. Досітей Обрадович затанцювали ще один танець. 


Чоловіча група у складі: Еміл Ляхович, Петро Ляхович, Стефан Сем‘янів, Микола Ляхович, Ігор Курман заспівали пісню «Гей розвивайся ти сухий дубе».


 Молодіжний танцювальний ансамбль представив танець «Коломийка». 


Ання Лещук заспівала піню "При долині кущ калини".


Мішана вокальна група заспівала пісню «Роспрягайте хлопці коні».


 Молодіжний танцювальний ансамбль затанцював танець «Чабанські ігри»». На кінці концерту Микола Ляхович ще раз подякував всім на допомозі організувати цей концерт і запросив всіх до церковного залу на продовження товаришування.

Нема коментара:

Постави коментар