недеља, 7. септембар 2014.

У перспективі відзначення 35 річниці від засновання «Коломийки»

     6 вересня 2014 р. у Сремській Митровиці. У приміщенні ТПУК «Коломийка» відбулося засідання Керівної ради товариства, на якому головував голова Керівної ради товариства Микола Ляхович. Крім чергових точок денного порядку, на цьому засіданні було потрібно обговорити про організацію відзначення великого ювілею товариства «Коломийка» а саме 35 років від засновання.
     На засіданні обговорено про саму технічну організацію, коли відбудеться, де відбудеться, з якою програмою, які гості будуть запрошені і таке подібне. Коли щось організується, одне є що б ми бажали і як би бажали а друге що і як можна зробити і окремо, коли це залежить від інших інституцій і осіб. Одне певне, що маніфестація відбудеться у жовтні в одному з залів, або в театрі, або в Педагогічній академії. З гостей будуть запрошені два місцеві товариства, бо і саме товариство «Коломийка» має так багато чого показати а в організації таких маніфестацій потрібно рахувати з терпеливістю глядачів і що нічого не сміє бути забагато і не сміє задовго тривати. Коли б тільки всі співаки солісти або дуети, які до тепер виступали на українському фестивалі «Калина», заспівали по одній пісні, концерт би вже був цілий, а товариство має і декляматорів і танцювальних ансамблів і співочих груп. Так багато хореографій танцювалося у різних генераціях ансамблів, чи дитячих, чи молодіжних. На цей час працює дитячий ансамбль танцю, які вже виросли і помало стають вже молодіжним. Є ще і старший молодіжний ансамбль танцю, є і ансамбль танцю ветеранів. Працює дитяча вокальна студія «Горлиці», Мішана вокальна група і Група співаків джерельних пісень. Всі вони покажуть дещо із свого репертоару а потрібно дещо росказати про минулі роки діяльності і успіхи, які здійснилися протягом 35-річної діяльності. «Коломийка» має ще і Вишивальну секцію, яка також має показати свої ручні роботи. Протягом останніх десять років «Коломийка» помогла-фінансувала випуск кілька монографій а саме: «Коломийка 25 – моногафія товариства» 2005 р., «50 Вісників Коломийки» 2009 р. та «о. Стефан Пітка. Життя присвячене Богу і народу» 2014 р.  

     Про ансамбль-товаристо «Коломийка» до тепер дуже багато сказано і написано, але якщо кого цікавить ще раз дізнатися про минуле і сучасне «Коломийки» багато можна побачити у блозі товариства «Коломийка» http://www.dnukkolomejka.blogspot.com/


було колись, 1980 р.


недавно


група співаків джерельних пісень 1980 р.


2010 року




Нема коментара:

Постави коментар