четвртак, 27. фебруар 2014.

МІСЦЕВЕ ЗМАГАННЯ ДЕКЛАМАТОРІВ

27 лютого 2014 року, Сремська Мітровиця

        Поет, - це особа яка у вірш переливає емоції, враження, знання і, саме головне, свою душу і своє серце. Той, хто читає цей вірш всі ці складники дістає мов дарунок від поета! Деякі з нас можуть сильніше відчути запал і задоволення від цього, деякі менше, алі на кожного вірші безумовно залишають слід.
Існують Богом обдаровані особи, які надмірно глибоко можуть відчути вірші і дуже вдало перенести ці відчуття на інших. Це – декламатори, вони – декламують вірші!

У четвер, 27 лютого 2014 року у Сремській Мітровиці відбулося чергове змагання декламаторів на рівні міста, організатором якого являється місцевий Заклад збрігання культури «Срем».
 В цьому змаганні участь брало понад сто молодих, талановитих декламаторів з різних початкових та середних шкіл міста, та різних громадських організацій.

Діти, які вивчають українську мову з елементами національної культури в початковій школі «Тріва Вітасовіч Лебарнік» з Латярку, і діти ТПУК «Коломийка» зі Сремської Мітровиці мале своїх представників на цьому змагані. У групі з 1 по 4 клас школу представили Володимир Павлешин і Стефан Шкільний, а «Коломийку» Бояна Лещук, а в групі з 5 по 8 клас школу – Валентина Налесник, «Коломийку» - Марія Ляхович.

Молоді декламатори старалися «увійти» у вірші, відчути їхню мелодію і так передати їх глядачам і жюрі. Старання і виконання були нагороджені гучними оплесками.


Володимир Павлешин задекламував вірш «Рідна пісня», автора С.М. Дорощука,


Стефан Шкільний – «Що сказало сонце», Валерія Ясеновського,


Бояна Лещук – «Весна», М. Магера,


Валентина Налисник – «Віддаєм цей світ дитині», Миколи Петренка


А Марія Ляхович – «Віночок для Ісуса», Надії Ляхович.

Хоч це було змагання, все таки у приміщенні місцевої бібліотеки «Глігоріє Вітасовіч» було видно тільки усміхнені обличчя, задоволення і самозадоволення молодих декламаторів. Мабуть організатори та вчителі зуміли передати дітям почуття,  що саме головна радість, яку надає товаришування з поезією.
Певно, що кожній дитині хочеться бути одним із 18 декламаторів, які дістануться на Крайове змагання. Але, якщо і ні, то все таки залишається пам’ятка на подоланий страх і зліт до висоти!


Надія Ляхович

Нема коментара:

Постави коментар