понедељак, 16. јануар 2012.

Відбувся Різдвяно-Річний концерт


Різдвяний – Річний  концерт  «Коломийка»

     На другий день Нового року по Юліянському календарі, 15. січня 2012 року, Товариство плекання української культури «Коломийка» влаштувало великий концерт під назвою «Різдвяно-річний концерт». Концерт відбувся у міському театрі ім. Добріца Мілутінович.

     Програма концерту почалася з картини, ніби подія відбувається в українській хаті. В краї сцени дівчата присіли і заспівали пісню-коляду «Спи, Ісусе, спи!». Це дівчата з наймолодшого ансамблю «Коломийки».


 По закінченні пісні на сцену виходять чоловік і жінка, госодарі того дому, похвалюють дітей за гарний спів. Зараз чуються дзвіночки, заходить до хати група колядників, тобто група співаків джерельних пісень.

 Вони зараз заспівали коляду «Бог предвічний», Славка Басіщюк виголосила гарну вінчованку, заспівали коляду «В Вефлеємі новина», Владо Дерень додав іще одну вінчованку. Господарі дому того гарно подякували колядникам а в тім почулася іще одна група колядників.

 Мішана співоча група – колядники заспівали коляду «Добрий вечір тобі» а Фетько Канюга, відомий декляматор виголосив іще одне різдвяне і новорічне побажання. Їм також господарі гарно подякували за те, що їм до хати принесли добру вістку про народження малого Ісуса. Так ця різдвяна сценка і закінчилася. 

     Зал театру був заповнений глядачами а між ними і значні гості. Ведучі Стефан Сі’мянів та Соня Мілошевич привітали присутніх а окремо: Зорана Міщевича, заступника голови Міської ради; Срдяна Козліна, заступника мера; Олександра Кириченка, радника Посольства України; Юрія Мансвєтова, першого серетара Посольства України; Йосифа Сапуна, голову Національної ради українців Сербії, представників українськиї товариств з Кули, Вербасу, Нового Саду та Інджії.


    До присутніх звернулися Срдян Козліна та Олександр Кириченко.   

    Програма відбувалася далі точка за точкою з великою підтримкою глядачів. «Коломийка» засяяла у повному світлі та множеством гарних пісень і танців представила свої досягнення. 

Чергувалися: танець «Ріпа» - дитячий танцювальний ансамбль;

 коляди «Возвеселімся» та «Небо і земля» - мішана співоча група;


 танець «Чабанські ігри» - молодіжний танцювальний ансамбль;


 пісні «Стоїть явір над водою» та «Чи ви чули люди» - група співаків джерельних пісень; танець «Гуцулка» - молодіжний танцювальний ансамбль;


 пісня «Рушничок» - солістка Аня Лещук, лауреат на конкурсі співаків на 2. Фестивалі української дитячої творчості «Веселка»; пісня «Гей, соколи» - мішана співоча група; танець «Коломийка» - молодіжний танцювальний ансамбль;

  піцсня «Мав я раз дівчиноньку» - Іван Стефанюк, виборов друге місце на конкурсі співаків на 8. Фестивалі української культури «Калина»; кілька пісень і композицій - гості концерту, тамбуровий оркестр з Шашінців;

 танець «Українська сюіта» - молодіжний танцювальний ансамбль;

 пісня «Два кольори» - соліст Стефан Сім’янів, лауреат на конкурсі співаків на 8. Фестивалі української культури «Калина»;

 пісня «Їхали козаки» - чоловіча співоча група; пісня «Ой, чий то кінь стоїть» - мішана співоча група і на кінці

 танець «Гопак» - молодіжний танцювальний ансамбль.
    Концерт тривав майже дві години, програма виконана на високому рівні, про що свідчили глядачі бурхливими оплесками. Всіх гостей та учасників запрошено до будинку Хорватського культурного центру. Спілкування там продовжилося з смачною закускою та напитками. У останній час «Коломийка» вже традиційно вгощує своїх гостей варинниками. Так було і цього разу. Гості охоче беруться перше до варинників а потім і до іншого.
     І як це вже буває у нас українців, все на кінці дійде до пісень та танців. Знову запрацював акордеон в руках Стефана Сім'яніва. Довго тацювалося та співалося а дружба та спілкування робили свою позитивну справу - зближували наших людей і додавали охоти на наступні зустрічі      

Нема коментара:

Постави коментар