недеља, 31. октобар 2010.

Тернопіль - Сремська Митровица

На порозі укладання котракту про співпрацю

     У неділю, 31 жовтня 2010 року у Сремській Митровиці відбулася зустріч представників Посольства України з Білгороду, представника української громади Сремської Митровиці і заступника мера Сремської Митровиці.
     До зустрічі прийшло як наслідок розпочатої ініціятиви з боку уряду Сремської Митровиці, щоб нав’язати дружні відносини з одним містом з Тернопільської області.
     У днях, коли у Сремській Митровиці відбувався 7 Фестиваль української культури «Калина», у гостях була і делегація Тернопільської обласно державної адміністрації. Заступник мера Сремської Митровиці Срдян Козліна стрінувся з делегацією з Тернополю і на тій зустрічі попросив помочі з боку делегації, щоб навязати дружні стосунки з одним містом з Тернопільської області. http://dnukkolomejka.blogspot.com/2010/07/blog-post_30.html
     На тій зустрічі зроблені перші кроки а далі перейшлося до посилання листів до Наталії Зарицької, члена Тернопільської обласної адміністрації, завідуючої міжнародніми зв’язками. До неї висилав листа заступник мера Срдян Козліна а помагав член української громади Петро Ляхович, в якому присили її помогти у нав’язуванні контактів з міським урядом м. Тенопіль. Вона справді постаралася помогти і поробила на тій справі, так що прийшло до перших результатів. Міський уряд м. Тернопіль згаджується на те, щоб нав’язати братні відносини з м. Сремська Митровица і навіть післав першого листа з пропозіціями наступних кроків у тій справі. Лист прийшов до Посольства України у Білгороді.
     Аташе міжнародніх відносин і культури при Посольстві України Наталія Маркевич і аташе військовий полк. Володимир Опанасюк прийшли до с. Лачарак на запрошення сільського уряду на відзначення дня визволення села у ІІ Світовій війні. Наталія Маркевич пов’язалася з заступником мера Срдяном Козліна і запросила стрінутися, щоб передати листа з Тернополю.
    До зустрічі прийшло у Сремській Митровиці у гарному амбієнті «Царського палацу». Це об’єкт у якому захищаються викопи старовенного римського міста Сірміум. На зустрічі були Наталія Маркевич, Володимир Опанасюк, Срдян Козліна і Петро Ляхович. У гарнім настрої, у прикрасному амбієнті листа передано і обсяжно розговорені наступні кроки, яких треба зробити, щоб прийшло до підписання протоколу про побратимські зв’язки між Тернополем і Сремською Митровицею.
    Наталія Маркевич поділилася з нами з її баченням цієї справи:
     «Від міської адміністрації м. Тернопіль, п. Флітека, прийшов лист з виявленням зацікавлиності у встановлиності побратимських відносин, встановленні безпосередньої співпраці.  
     Домовилися і буде приготовлений двосторонній документ про побратимські відносини і співробітництво в економічній, культурній та духовній сфері з містом Сремська Митровица.
      Сподіваємся, що скоро і делегація Сремської Митровиці зможе відвідати Тернопіль, щоб обговорити практичні напрямки для подальшої співпраці між двома містами. Безпосередньо обговорити можливість такої співпраці пропонується між мерією Тернополю і мерією Сремської Митровиці.»
    А д-р Срдян Козліна висловив свої роздуми і плани, як прийти до бажаної мети і що з її здійсненням дістане Сремська Митровица:
     У зв’язку з трендами децентралізованої співпраці міст Республіки Сербії і інших міст країн Європейського Союзу і других єпропейських країн Сремська Митровица бажає вспупити у партнерські і дружні відносини з сусідними регіями і містами, котрі подібні до Сремської Митровиці.
     У цьому випадку розмовляємо з представниками Посольства України у Сербії а причина є встановлення співпраці, можливість партнерських відносин і співпраці з містом Тернопіль у Україні.
     Маємо ідею пожвавити співпрацю і щоб як партнери виступали у найшириших областях життя, які цікавлять міщан і Сремської Митровиці і Тернополя, відносно Руіпубліки Сербії і України.
     Напивно, не сміємо забути, що в Сремській Митровиці жіє значна спільнота українців, так що, коли все це зложиться в один  спільний мозаік, дістається повний сенс.
     Пивно у майбутності все більше будуть відкриватися фонди Європейського Союзу так зможемо користатися і тими фінансами.
     Для виступу на таких конкурсах потрібно щоб мали за партнера місто з европейської країни а вважаємо, що Тернопіль може бути партнером на тому полі.» 
   http://www.sremskamitrovica.org.rs/portal/index.php 

Нема коментара:

Постави коментар