субота, 22. децембар 2012.

Перший урок української мови для дорослих у Сремській Митровиці


     Всі знаємо яка велика потреба знати свою рідну мову, тим більше, що від того залежить і вся інша повязаність із своїм народом. Без знання своєї рідної мови неможливо зрозуміти прикрасні пісні, звичаї, не можливо читати книжки а з тим губиться і повязаність із своїми корінями, із своїм народом. На щастя іще є люди, які розуміють цю пекучу проблему у нашій українській громаді а так само і у української громади Сремської Митровиці. І раніше думалося про можливість вирішення цієї проблеми, але аж тепер перейшлося на фактичну дію.
     Надія Ляхович, педагогічний робітник і добрий знавець української мови, взялася до праці. Запросила охочих членів товариства «Коломийка», які не мають інакшої нагоди навчити українську мову, тільки так на окремих уроках. Діти шкільного віку мають нагоду навчатися у школі, старші іще троха пам’ятають від своїх батьків, а для членів середнього віку це одинокий спосіб.


     Перший урок відбувся у парафіяльному домі церкви Вознесення Господнього з підтримкою пароха о. Владіслава Варґи. На початку уроку Надія Ляхович сказала пару слів на відкреття цього вартісного проекту.
     «Я вітаю всіх на першому уроці української мови у Сремській Митровиці і маю надію, що буде нас більше. На цьому уроці сьогодні буде тільки пару слів а будемо ділитися на початківців і тих, які знають. Вітаю! Це є історична подія, перший урок української мови для дорослих.»
     Учні цього першого уроку були слухняні і охочі чогось і научитися. Сподіємося, що продовжать приходити і будуть заохочувати і інших, щоб ця школа стала постійною звичкою наших членів.


Нема коментара:

Постави коментар