недеља, 11. септембар 2011.

Перше Святе Причастя


Перше Святе Причастя

     У грекокатолицькій церкві Вознесення Господнього відбулося перше Святе Причастя. У неділю, 11-го вересня ць.р. на Богослужіння прийшли діти, учні віронауки, вбрані у гарні білі одяги у присутністю своїх батьків і найрідніших. На тому Богослужінні вони мали впізнатися з найважнішою Святою Тайною християнської віри – перший раз спожити Тіло і Кров Ісуса Хреста.
     Служба Божа відбувалася у підвищиному настрої. Першепричасники сиділи у першому ряді крісил а їхні батьки за ними. У білих одягах зі прикрашеними свічками у руках діти були подібні до янголят. Було їх дев'ятеро. На проповіді парох о. Зеновій Вовк іще говорив про цю велику Тайну християнської віри і потребу вірних кристатися цьою можливістю, часто приймати до себе Кров і Тіло Ісуса Хреста. Тим чином вірні набираються сили боротися із житєвими труднощами і знаходити душевний спокій.
     До Святого Причастя перше приступили першепричасники а за ними їхні батьки а далі і інші вірні. По закінченні Богослужіння о. Зеновій Вовк вручив кожній дитині грамоту про прийняття Першого Святого Причастя а до того додав по одній ілустрованій Біблії і образок. Вони іще зробили спільну знимку на пам’ятку. По тім всі перейшли до парафіяльного залу, щоб усі разом почастувалися колачами, соками та кавою.


1 коментар:

  1. Петре, було б добре написати імена дітей, які прийняли Перше причастя - для майбутнього, - це все таки історія.........

    ОдговориИзбриши