понедељак, 18. април 2011.

Річні Збори ТПУК "Коломийка"


Річні і Виборчі Збори Товариства плекання української культури “Коломийка”
     17-ого квітня 2011-ого року відбулися Річні і Виборчі Збори Товариства плекання української культури “Коломийка”. За місце відбування Зборів вибраний парафіяльний зал грекокатолицької церкви Вознесення Господнього у Сремській Митровиці. Підготовка і ознайомлення членів Товариства з місцем і часом відбування Зборів довели до того, що зібралося достатньо членів, щоб Збори могли регулярно відбутися. 
     Як годиться у дальшій праці, найперше обрана особа, яка мала керувати Зборами. На пропозіцію Анни Ляхович обрана Маріца Кадар. Вона посіла на місце між іншими членами Керівної ради Товариства. Маріца найперше подякувала Зборам на обранні на таку важну посаду.
     Далі все йшло по усталеному порядку. Голова товариства Анна Ляхович виложила звіт про діяльність в минулому році в загальному. Всі керівники секцій також в короткому провістили про діяльність своєї секції. Софія Писанюк, керівник вишивальної секції, говорила про всі Етно-фестивалі, на яких брала участь. Окремо похвалилася першою нагородою за найсмачнішу страву на етно-фестивалі у Новому Саді. Славка Канюга - учителька української мови виложила про школу української мови, про літні школи і про виступи її учнів на різніх маніфестаціях. Петро Ляхович - керівник вокальної групи джерельних пісень і про виступи цієї групи. Микола Ляхович - керівник фольклорного ансамблю, мав найбільше говорити, бо під його керуванням найбільше груп: наймолодші танцюристи, дитячий ансамбль танцю, молодіжний ансамбль танцю, танцювальна група ветеранів, дівоча вокальна група і оркестра. Він начислив всі виступи цих мистецьких груп а їх було справді багато. Він сказав пару речень і про мішану вокальну групу, бо керівник цієї групи, Богдан Лукач був відсутний.
     Звіт про діяльніс товариства засвоєний Зборами а такох і фінансовий звіт, якого виложила голова Анна Ляхович. Голова Контрольної ради Василь Воротняк виложив, що вона не знайшла ніяких недоліків у праці Керівної ради щодо фінансів.
     Наступна точка була План праці товариства на 2011 рік. Його представили Анна Ляхович. План подібний до минулорічного, тільки, що цього року “Коломийка” іще приймилася організації Дня української спільноти Сербії, яка відбудеться 17 травня у Сремській Митровиці. Вона також пропонувала і фінансовий план на 2011 рік. Ці плани засвоєні Зборами явним голосуванням.
     Була іще одна важлива точка денного порядку; вибори членів Керівної і Контрольної рад. Анні Ляхович вийшов вже другий иандат головування товариством, але вона залишається іще два роки у Керівній раді. Членам Керівної ради Івану ­­Грегусу, Івану Ворінському та Владі Дереню  вийшов чотирирічний мандат. Таємним голосуванням всіх членів за нових членів Керівної ради обрані: Іван Ворінський, Ігор Щюрк та Анкіца Лукач. До Контрольної ради обраний Іван Стефанюк. Тепер Керівна рада товариства "Коломийка" у такому складі: Анна Ляхович, Йосип Кравець, Ігор Курман, Софія Писанюк, Славка Канюга, Іван Ворінський, Ігор Щюрк, Анкіца Лукач, Микола Ляхович та Петро Ляхович. Контрольна рада у такому складі: Василь Воротняк, Мирослав Кадар та Іван Стефанюк.
    У точці про ріжні питання говорилося про підготовку до організації Дня української спільноти Сербії а також про потребу прилучення новіх учнів на уроки української мови з елементами національної культури а також і поповнення мистецьких секцій а найбільше тої наймолодшої. 
     На кінці засідання Зборів взяла слово голова Керівної ради Анна Ляхович і подякувала всім на добрій співпраці в часі двохмандатного її головуванням товариством. На першому наступному засіданні Керівної ради буде напружено бо буде обиратися новий голова Керівної ради і ТПУК "Коломийка". Сподіємося, що новий голова буде також успішний у своїй праці.

Нема коментара:

Постави коментар