четвртак, 14. август 2014.

Закінчився XI Міжнародний фестиваль фольклору «Срем Фолк Фест» 2014

     Сремська Митровица, 9-12 серпня 2014 р. Одна з найбільших культурних маніфестацій у Сремській Митровиці, XI міжнародний фестиваль фольклору «Срем Фолк Фест» відбувся у Сремській Митровиці з 9 по 12 серпня. Фестиваль відбувався на добре знаній локації античних римських викопів, на Житній площі, з значними візуальними змінами в амбіенті і сценографії у порівнанні з попередніми фестивалями.
     Організатор фестивалю є Центр культури «Сірміумарт» а покровителі місто Сремська Митровиця і Міністерство культури і інформування Республіки Сербія. Співробітники на супроводжуючих програмах фестивалю були Туристична організація міста Сремська Митровиця, Канцеларія молоді, «Вулиця художників» і Установа плекання культури «Срем».











     Глядачам в чотири фестивальсьих вечорів представилися 14 ансамблів з 10 країн і виступило більше 600 учасників. Цього року крім ансамблів з Туричинни, Болгарії, Греції, Словенії, Словачини, Хорватії, Босні і Герцеговини і Сербії митровацьким глядачам в перше предсавились ансамблі з Грузії, Литви і Косово і Метохії.




     Кожного вечора програма починалася з дефіле учасників головними вулицями міста і танцями на головних площах. Кожного вечора на центральному концерті представлявся один з чотирйох ансамблів з Сремської Митровиці.




 Товариство «Коломийка» виступила четвертого вечора з дві хореографії: Молодіжний ансамбль виконав танець «Гопак» а ансамбль ветеранів танець «Голубка».


     Глядачів як в попередніх роках було більше тисяч. Крім концертів фольклору тими днями у Сремській Митровиці відбувалося більше супроводжуючих культурних заходів.

     П’ятого вечора на тій самій сцені відбувся ІІ Фестиваль стрункових оркестрів «Од бегеша до пріма». Виступило дев'ять оркестрів а між ними у двох оркестрах грають двох наших членів акордеоністів:


 Дамір Буха 


і Стефан Сем'янів.  

Нема коментара:

Постави коментар