четвртак, 22. јул 2010.

Монографія "Коломийки" - частина 10

УЧАСТЬ НА ФЕСТИВАЛІ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ "КАЛИНА" - частина 10

В неділю 11 липня в Кулі відбувся огляд українських товариств з Воєводини під назвою "Калина", в приміщенні Міського театру, в організації Української національгої ради СЧГ, з повною підтримкою Виконраде Воєводини як головного спонсора. Перший раз виступили товариства і представники з усіх наших осередків з Воєводини. Огляд відбувся у двох частинах. В першій організована презентація традиційних українських страв, (вареники, пироги, тертюхи й інші), якими зразу вгощені учасники цієї зустрічі наших аматорів і могли записати рецепти, як їх готувати. Це викликало велике зацікавлення не тільки між нашими людьми, але і між домашнім населенням.
У великій концертній програмі виступили аматори "Коломийки" з Сремської Митровиці, КМТ українців "Кобзар" з Нового Саду, КОТ "Карпати" з Вербасу, КМТ "Іван Сенюк" з Кули та солісти (кантаутори) Іван Лешешин з Кули і Петро Закамарок з Інджії. Перед переповненим залом виснупило майже 200 аматорів, а програма тривали понад дві години. Змінювалися кращі і дитячі хореографії, народні та джередьні пісні, соло і хорові виступи і нові авторські пісні.
Як гості цієї зустрічі наших аматорів були присутні Екзарх Грекокатолицької Церкви в СЧГ Георгій Джуджар з кількома священиками, представники Посольства України в СЧГ в особах Юрія Лисенка, аташе з питань культури, Сергія Дрозда, завідуючого торгівельною місією та Ярослава-Орися Колотило, радник Міністерства культури Румунії і заступник голови Союзу українців Румунії, представники Сербсько-українського товариства з Нового Саду.
"Коломийка" на цій зустрічі показала високий рівень виконвння українських народних пісень і танців і, без сумніву, належала до найуспішніших. Як її гості виступила родина Михайла Ляховича, які для цієї нагоди приїхали аж з Канади, і цей "сімейний ансамбль" виконав кілька цікавих пісень і викликав бурхливі оплески переповненого залу гдядачів. За загальними оцінками"Коломийка", хоча належала до наймолодших за роками активної праці, виступила наймасовіше і на завидному рівні мистецького виконання.
Як загальний висновок може бути, що такі зустрічі наших товариств повинні стати традиційними, а виступи треба організувати і в інших наших осередках.

Нема коментара:

Постави коментар