петак, 30. јул 2010.

2006 рік - „ЧЕРВОНА КАЛИНА” 2006

„ЧЕРВОНА КАЛИНА” 2006
ТПУК „Коломийка” у Дев’ятині
″Вісник Коломийки″ ч. 32 – серпень 2006 року

2-го липня фольклорний ансамбль Товариства „Коломийка” їздив до Боснії до села Дев’ятина, де відбувався Фестиваль українських Товариств Боснії. Фестиваль називається „Червона калина”, а організатори є КПСУ „Тарас Шевченко” з Баня Луки і Греко-католицька парафія села Дев’ятина.
Ми там добре заїхали, але там не пощастило з погодою, цілий час падав дощ, а передбачено було, щоб програма йшла на дворі. Після Служби Божої ще довго організатори чекали щоб перестав падати дощ, а як сталося, почалося з програмою.
Найперше виступили Товариства з Боснії а тут ще були Товариства з Сл. Броду. з Липовлян. з Кули і Товариство „Коломийка” з Сремської Митровиці.
І доки тривала програма знову почав крапати дощ, але продовжилося з програмою. „Коломийка” виступила передостанньою а виконали танці „Чабанські гри” та „Козачок” а Джерельна група виконала пісні „Ой, зацвела черемшина” та „Ой, там на горі”.
Зараз після виступу „Коломийки” спустилася така злива, що усі розбіглися, хто до церкви, хто до машин, до автобусів а багато їх сховалося до намету, який тут був розташований.
Організатори нас гарно почастували, нагодували, тільки шкода, що не могли відбутися спортивні активності. Ми все ж таки поїхали до дому задоволені і вдячні організаторам, Українцям Боснії, що нас гарно прийняли. Ми високо оцінюємо намагання Українців Боснії гуртувати українців з околиці, і як би не був дощ, це було б спрявжне свято української культури.

Нема коментара:

Постави коментар