недеља, 1. август 2010.

2006 рік - 5 Огляд дитячої творчості русинів і українців Хорватії

5 Огляд дитячої творчості русинів і українців Хорватії
″Вісник Коломийки″ ч. 33 – вересень – жовтень 2006 року


Славонський Брод 2006 р.
У суботу, 14-ого жовтня, у Славонському Броді відбулися 5-і Огляди дитячої творчості русинів і українців Республики Хорватії у організації Союзу русинів і українців Хорватії та Культурно-просвітного Товариства „Україна” з Славонського Броду. Огляди відбулися у прикрасному ресторані підприємства „Дж. Джаковича”. Ведуча програми насамперед привітала усіх присутних, учасників оглядів і гостей у програмі з Сербії і Босні і Херцеговини. З офіційних гостей окримо привітала: Ярослава Симонова – аташе з питань культури в Посольстві України в Хорватії, Мирослава Калинюка – голову Національної Ради українців Сербії, Славка Бурду – голову Союзу русинів і україн-ців Хорватії, Гавреїла Такача – секретаря Союзу русинів і українців Хорватії, Дубравку Пистрович – на-чальницю громадських делатностей Посавської Жупанії, Мирослава Семенюка – представника українців Славонського Броду, о. Івана Барщивського – представника духовенства, Павла Головчука – письменника, Сестер Василіянок та представників усіх присутніх товариств. Огляди офіційно відкрив Михайло Семенюк – голова Культурно-просьвітного Товариства „Україна”. У прдовженні програми виступали учасники по передбаченій програмі: КПТ „Україна”, Славонський Брод, Початкові школи: Вуковр Петровці – кляс української мови, ПШ „Йосип Козарац” Липовляни, ПШ „Хуґо Бадалич” Сл. Брод, ПШ „М. Релькович 2” Бебрина,„Бродські метелики” – студій балету Сл. Броду, КМТ „Андрій Пеліх”, КМТ „Осіф Костельник” з Вуковару, КПТ „Тарас Шевченко” з Каніжі, КМТ „Якім Гарді” з Петровців, УКМТ „Кобзар” з Нового Саду, КПСУ „Тарас Шевченко” з Баня Луки, ТПУК „Коломийка” з Сремської Митровиці, Сербія з програмою: „На весні” та „Раня осінь” – вірші, „Тече вода каламутна” – пісня та „Горлиця” – танець, КПСУ „Тарас Шевченко” з Баня Луки, КПТ „Яким Ґовля” з Міклушевців.
Ці огляди дитячої творчості були також посв’ячені ювілею 150 років від народження українського письменника Івана Франка, і тому у програмі деклямувалися багато його віршів.
Товариство „Коломийка” і цього разу представилися з добрим виступом з багато чисельним дитячим фольклорним ансамблем, а Товариство „Кобзар” також добре виконало свою програму, а їхних виступах бачиться хід до кращого. Одні та другі нагороджені багатими і щедрими оплесками через високий рівень сваго виступу.
У тому ж ресторані усі учасники та гості спільно вечеряли а потім продовжилося спілкування із музикою і танцуванням. Організатори цих оглядів постаралися, щоб діти-учасники цього разу справді добре забавилися, так, що було тяшко їх відірвати від гарної забави, щоб рушати у далеку дорогу додому.

Нема коментара:

Постави коментар