уторак, 17. август 2010.

2008 рік - Річний концерт

Річний концерт
Презентація цілорічної діяльності в ТПУК «Коломийка»

Вже кілька років за чергою Товариство плекання української культури «Коломийка» з Сремської Митровиці на кінці року організує Річний концерт. Цьогорічний річний концерт відбувся 13 грудня у міському театрі ім. Добріца Мілутінович. Того дня у Сремській Митровиці погода була несприятлива, йшов дощ і дув холодний вітер, але це не завадило, щоб глядачів назбиралось повний зал театру. За сценою було повно дітей і старших, всіх разом понад сімдесять учасників разом з тими, які старалися про порядок, щоб усе вийшло як найкраще.
У цій нагоді всі якось старалися виправдати довіря свого мистецького керівника Миколи Ляховича, який не був присутній, а у той час знаходився у Києві на курсах гореографії.
Програма розпочата танцем «Гопак» у виконанні дитячого танцювального ансамблю «Коломийка» а видучі Олександра Ляхович і Фетько Канюга привітали присутніх глядачів а окримо значних гостей: заступника мера Сремської Митровиці Срдяна Козліну, голову Української Національної Ради Мирослава Калинюка, пароха грекокатолицької церкви о. Зеновія Вовка і представників інших культурних установ і товариств.
Програма далі продовжилася виступом наймолодших танцюристів, які недавно виступали перший раз на балю у хотелі «Сірміум». Це був їхній другий виступ і вже стали свободнішими на сцені, а глядачі так само їх знову нагороджували щедрими оплесками. Вони виконали танець «Ріпка» постанвку Миколи Ляховича а з виконавцями поралася Славка Канюга. Наступні точки йшли одна за другою як по нитці, бо всі учасники вже безліч разів виходили на сцену і для них не було ніяких труднощів виконуати прекрасні українські танці, пісні а також виконано одну деклаиацію і красномовку.
У програмі змінювалися учасники і їхні точки: Дівача вокальна група виконала пісню «Тече вода каламутна» у супроводі Олександра Закамарока з гітарою, дитячий танцювальний ансамбль затанцював «Повзунець», Група співаків традиційних пісень відспівали пісню «Терньом, терньом», у супроводі Петра Ляховича з акордеоном, дитячий танцювальний ансамбль представив танець «Горлиця», Фетько Канюга виговорив декламацію одної поезії, знову дівоча вокальна група представили пісню «Ой, вишнивому садочку». Олександра іще раз сказала свою красномовку з якою виступили на фестивалі «Sirmium lux verbi» або «Фестивалі красномовства» у Сремській Митровиці ць.р.. Програма продовжилася з точкою групи співаків традиційних пісень піснею «З гори високої», а далі тенцем «Чабанські ігри» у виконанні молодіжного танцювального ансамблю, група співаків відспівали і пісню «Ой, у полі верба», молодіжний ансамбль показав танець «Гуцулка», і ще раз група співаків з піснею «Там під лісом чорная землеця», Олександр Закамарок заграв на гітарі і заспівав пісню «Червона рута». Останню точку у програмі цьогорічного Річного концерту виконав молодіжний танцювальний ансамбль з танцем «Українська сюіта».
По тім танці всі учасники вийшли на сцену попрощатися із глядачами а у тому моменті виявлена подяка довгорічним членам товариства, які вже роками вкладають великий внесок у праці «Коломийки». Йосиф Кравець і Петро Ляхович отримали з рук своїх товаришів по бутильці вина а глядачі підтримали цей гарний симовлічний вияв подяки щедрими оплесками. Петро Ляхович у пару слів подякував своїм товаришам, що його згадали і додав, що подяку рівномірно заслужили всі члени товариства «Коломийка».
Вечір закінчилася спілкуванням домашніх з гостями у парафіяльнім залі грекокатолицької церкви Вознесення Господнього у Сремській Митровиці.

Нема коментара:

Постави коментар