недеља, 30. децембар 2012.

Вифлеємський Вогонь миру у Сремській Митровиці


     Вифлеємський Вогонь миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.
     Акція започаткована 1988 року Австрійською телерадіокомпанією як благодійний вчинок – донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво. Того ж року ініціатива була підхоплена скаутами Відня.
     Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході.
     Вифлеємський Вогонь миру, як світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Ідея Вогню і його простий символізм – мир, радість і братерство – прихильно сприйнялися українською громадою продовж останніх років, становлячи для багатьох з нас доповнення під час святкування Різдва. (Попередні матеріяли перебрано з ук.вікіпедії.)

     Зявилася можливість у цей передріздвяний час принести Вифлеємський Вогонь миру до грекокатолицької церкви Вознесення Господнього у Сремській Митровиці. На недільному Богослужінні, 30 грудня 2012 року, Вогонь миру до церкви приніс Фетко Канюга з Вербасу. Вірні тої ж церкви перебрали й собі того Вогню, як символу спільної віри всіх християн світу.

Фото Надії Ляхович.

Нема коментара:

Постави коментар