недеља, 4. октобар 2015.

«Коломийка» у Великому колі за Ґіннеса

     4 жовтня 2015 р у Новому Саді. На вулицях Нового Саду зібралося більше 12000 танцюристів з Сербії і 10 інших країн з регіону у своїх національних костюмах і відтанцювали Велике коло для того щоб збити світовий рекорд Ґіннеса як найдовше у всьому світі.
    Захід «Велике коло Ґіннеса» на вулицях в новому комплексі офіційно відкрив місський начальник відділу культури Ваня Вученович додавши що ця подія вводить Новий Сад в центр європейської культури.




     Танцюристи взявшись за руки зробили ланцюг довгий шість кілометрів, вздовж чотирьох булбварів і затанцювали танці Бачко коло, Катанку та Ужічко коло. Щоб записати новий рекорд Ґіннеса у коло взялися 258 культурних товарист, дітий і дорослих з Сербії, Чорногорії, Боснії і Херцеговини, Македонії, Хорватії, Болгарії, Італії, Угорщини, Словенії, Німеччини та Австрії.
     Крім запису до рекорду Ґіннеса це була прикрасна подія у гарний недільний день з багато учасників і громадян Нового Саду а також є ще одним кроком до перемоги за титул культурної столиці Європи.
     Отримавши підтвердження від Комісії книги рекордів Ґіннеса, що коло не перервалося в будь якому місці по всій довжині шести кілометрів і що всі танцюристи показали що добре практикувалися в попередніх місяцях.
     Того дня до Нового Саду прибуло більше триста автобусів а учасників в головному змістили по школах в котрих мали можливість перебиратися а також влаштувати спільний наступ на подвірї школи тих товарист, які у ній були зміщені.


     На цій грандіозній маніфестації брало участь Товариство «Коломийка» з своїми танцюристами з Танцювального ансамблю ветеранів і Танцювального молодіжного ансамблю.


 Перед полудним на локальному концерті у школі молодіжний танцювальний ансамбль виконав танець «Гопак».



      «Коломийка» у Великому колі брала участь з багато інших товарист і показали, що їм не тяшко навчитися і сербських народних танців. Для більшости членів товариства «Коломийка» це була подія на якій варто було брати участь.

Нема коментара:

Постави коментар