недеља, 16. децембар 2012.

Святий Миколай у Білгороді


     Мені було дуже приємно бути у неділю, 16 грудня цр. на Богослужінні у грекокалицькій церкві у Білгороді. У тій маленькій церкві настрій був святковий, після Служби Божої мав завітати св. Миколай. З тої причини і дітей було гарне число.


    Саме як закінчино Службу вірні заспівали пісню «Хто, хто Миколая любить» а до церкви зайшов св. Миколай у супроводі одного святого. Він гарно привітав дітей а тоді просив, щоб діти йому показали чого гарного научилися протягом року від його осаннього приходу.






Діти гарно деклямували, співали і грали на інструментах. Коли діти все показали тоді св. Миколай їх научував як мають бути щасливими, а це будуть, коли будуть робити добрі діла і любитимуть своїх ближніх.


    Святковість продовжилася врученням подарунків, почавши від наймолодших до найстарших дітей. І пакунків було для всіх.
     Тоді іще всі перейшли до залу. Де для них влаштовано частування і спілкування.
     У столиці Сербії, Білгороді є багато українців і русинів, але на Служби не приходить велике число людей. Між тими, що приходять є і офіційні представники інших країн. Тут був надзвичайний оповноважений посол України Віктор Недопас із сім'єю та із своїми радниками та секретарями. Був також і посол Канади Роман Ващук із сім'єю.
     Парох о. Владіслав Варга із паніматкою гарно дочікують парафіян та влаштовують гарний настрій і приємне почуття у присутніх. 
     Мені сьогодні було приємно бути разом з ними а в тім більша шкода, що не приходить більше число вірних на Богослужіння. 

Нема коментара:

Постави коментар