понедељак, 7. јануар 2013.

Величне святкування Різдва у Сремській Митровиці


     Підготовка до найбільшого християнського празника Різдва Христового цього року у нашій парафії, грекокатолицькій церкві Вознесення Господнього у Сремській Митровиці відбувалася у новім настрої. Від коли парафією керує о. Владислав Варґа, який дуже звертає увагу на любов до ближнього і поміч старим, немічним і хворим людям в парафії, в такому дусі і проходила підготовка до цього найбільшого свята.


     Отець Владислав знайшов у нашій парафії людей, які готові жертвуватися і вложити власної сили і пожертви, щоб з нагоди Різдва Христового зробити радісну несподіванку тим, котрі її рідко мають. Між першими ангажувалася Надія Ляхович. Вона з поміччю інших зробила список таких потребуючих помочі. Дещо грошей зібрали парафіяни, також призбирували одягу, іграшок, жінки напекли пампушок, хлібців, наварили вареників. З того усього наробили гарних пакуночків і перед Святим вечером рознисли тим парафіянам.
     Одночасно у парафіяльному домі відбувалися репетиції дітей у підготовці різдвяної програми. Парафіяни прикрашували церкву і парафіяльний дім. У церкві прикрашена велика яленка, під якою поміщено вертеп.



    І справді, на святвечірному Богослужінні брало участь дуже велике число вірних. Гарно співали всі вірні, співали різдяні коляди з великим надхненням. По Службі всі одні другим бажали веселих свят а тоді одна велика група увійшла до парафіяльного дому заколядувати отцю Варґі. Це було дуже гарно, бо наші люди знають співати багато коляд. Отець Владислав з паніматкою були дуже раді колядникам і за те їх гарно частували і дякували.
     Першого дня Різдва знову у церкві зібралося велике число парафіян і гостей. Служба Божа знову була гарна, з гарним співом літургічних наспівів та колядей. Отцеві Варґі помагав римокатолицький священик Едвар Шпанович. Було присутньо і багато дітей, одні учасники у різдвяному дійстві, другі прийшли дивитися а всі разом, щоб отримати подарунки від організації «Карітас». Ті пакунки післані від дітей з Великої Британії і інших європейських країн.







    По Службі Божій всі присутні перейшли до парафіяльного залу, де мала відбутися програма. Керівник групою Надія Ляхович і діти – співаки і актори були вже приготовані почати програму. Зал був переповнений глядачами. Перед імпровізованої сцени почалося дійство. Діти вбрані у народні костюми або у традиційний одяг з часу Христового народження у Вефлиємі.
     У дійстві показано Марію, маленького Ісуса, ангелів, мудреців, пастухів, зірку. Вони заспівали декілька пригарних колядок. Прогаму доповнювали дівчата читаючи тексти про Народження Христа трьома мовами: українській, русинській і сербській. Щоб коляди краще звучали помагав з акордеоном Стефан Сем’янів а співали і глядачі.
     На кінці програми подарунки дітямь вручив о. Владислав Варґа.
     Цього року у Сремській Митровиці відсвятковоно Різдво з радістю і новим почуттям, що коли іншому даруєш радість і самий почуваєшся сповнений радістю і добротою.

Нема коментара:

Постави коментар