недеља, 6. септембар 2015.

Участь Коломийки на 128-ій Смедеревській осені

5 вересня 2015 р. Смедеревська осінь входить між найстарші економічно-туристичні маніфестації у Сербії. Настала на грунті спеціялізованих виставок винограду, вина і фруктів, з яких перша відбулася 1899 року. З 1960 року ця маніфестація отримала назву Смедеревська осінь.
     Організовання виставки мало за мету ширшому авдіторіюмі представити велике число сорт їстивого і винського винограду і фруктів, які вирощуються у Смедереві.
     Організатор і головний покровитель є місто Смадерево а програма відбувається на просторі цілого міста а головні маніфестації відбуваються на Смедеревській твердині і Міській площі. На маніфестації беруть участь учасники різного профілю – діти дошкільного зросту, спортмени, актори, члени спортевних команд і товариств, спілки жінок, промесловці, культурні працівники, ремісники і культурно-мисецькі товариства.
     128 Смедервська осінь цього року триває з 23 серпня по 6 вересня. Під час фестивалю проявляється велика зацікавленість домашніх житилів і великого числа туристів. Бувають різні маніфестації як нпр: Міжнародна виставка собак, Палеонтолошка виставка, презентація традиційного надбання Смедерева, запахи і барви краю, концерт садочків і вихователів, концерт місцевого тамбурового оркестру, ярмарок промесловості і вина, ріжні спортивні турніри, сільські подвіря, відкреття винського міста, смедеревський карнавал, дефіле і виступ карнавальських груп, дитячі майстер кляси на тему осені, виставка книжкових видань, концерти знайомих естрадних співаків, як Мірослав Іліч і Здравко Чоліч, активності художників і вистаки творів, програми для дітей, презентація середньовічних прекмет міста, концерт фольклорних ансамблів, виступи балетьських ансамблів, концерти рок груп і тп...
     Організатори цьогорічної Смедеревської осені запросили взяти участь на фестивалі і Товариство плекання української культури «Коломийка». «Коломийка» брала участь на маніфестації Смедеревська осінь а виступила на концерті під назвою Концерт карнавальних груп. Перед концертом відбувся дефіле вулицями міста а представилися велике число учасників, від тих наймолодших до ансамблів з різних країн світу,


 на початку якого дівчата у сербських одностороях несли великий прапор фестивалю.


 За ними йшли сербські середньовічні лицарі і потім і всі інші. 


Діти вбрані у різні костюми, які собою представляли плоди осені і золоте осіннє лишця.


 Далі ішли учасники з різних країн: Мексіка, Малезії, Ірландії, Пакистану, Єгипту, Індонезії і Японії.









 Між ними були і різні еґзотичні студії танцю.
     Концерт відбувся на велекій сцені у центрі міста на міській площі. Тут були виставлені штанди з фруктами між якими було найбільши винограду.


 Найбільшою атракцією маніфестації була велике гроно винограду, якого привезли на причепі у супроводі хлопців і дівчат вбраних у сербські костюми.


      На тій самій сцені того вечора виступив ще й знаний співак сербських народних пісень Мирослав Іліч.


     Маніфестація дуже добре задумана і спроводиться у присутності багатьох глядачів так що центр міста був заповнений людьми до пізного вечора.



      Члени «Коломийки» понесли з Смедерева гарні враження бо домашні їх гарно приймили 


і добре пригостили а танцюристи їм віддячили гарним виступом. 







Молодіжний танцювальний ансамбль виконав танець «Чабанські ігри» під керівництвом мистецького керівника Миколи Ляховича і у супроводі оркестри Стефана Семяніва.

І цього було але ми не мали нагоду бачити.



Нема коментара:

Постави коментар