петак, 14. август 2015.

Міжнародний фестиваль фольклору «Срем Фолк Фест» 2015

9-12 серпня 2015 року у Сремській Митровиці. Міжнародний фестиваль фольклору Срем фолк фест офіційно відкритий 9 серпня вечером на Житній площі у Сремській Митровиці. Фестиваль відкрив Браніслав Недімович, мер Сремської Митровиці, після чого, на захоплення всіх глядачів, відбувся спектакуларний фаєрверк. Просто захоплює як цей фестиваль кожним роком стає все більшим і кращим. Кожного вечора у Сремській Митровиці володіє справжній фестивальний настрій і я дуже гордий що ця маніфестація відбувається у нашому місті. Такі події обовязково треба і далі підтримувати. Так сказав Браніслав Недімович додавши, що минулого року під час фестивалю Сремську Митровицю відвідало 50 тисяч осіб. Срем Фолк Фест відбувся вже дванадцятий раз і по словах організатора виступили ансамблі з дванадцяти країн. Цього року фестиваль відвідало найбільше число людей а від 9 по 12 серпня Сремській Митровиці придставилися 16 ансамблів з 12 країн. В організації цього Фестивалю брало участь велике число людей. Робота велика але це вже досвідчена група, яка роками працює над тим і все було досконало організовано. Першого вечора представилися ансамблі з Туреччини, Словенії, Греції, Македонії, Румунії і ансамбль ім. Бранка Рідічевича з Сремської Митровиці. У наступних днях виступили ще ансамблі з Росії, Словаччени, Польщі, Боснії і Герцеговини, Тайвану та Угорщени.
     Відвідувачі на цогорічному вестивалі мали нагоду бачити різноманітну програму бо веступили ансамблі з країн, які перший раз прийшли до Сремської Митровиці, ансамблі з Росії і Тайвану. Глядачам, яких кожного року буде все більше, було гарно і цікаво а понесли гарні враження з Сремської Митровиці.
     Від домашніх ансамблів на фестивалі виступили КМТ «Опленац» з Тополи і кілька ансамблів з Сремської Митровиці: Угорське КМТ «Срем», Товариство плекання української культури «Коломийка», Хорватський центр «Срієм» і Фольклорний ансамбль ім. Бранка Радічевич.
     Програма кожного вечора починалася з дефіле центром міста а людей кожного вечора було так багато, що тяжко повірети що у місті володіє таке велике зацікавлення за фольклор. Міжнародний фестиваль фольклору «Срем Фолк Фест» став одним з найбільших таких фестивалів на Балканах.

     Товариство «Коломийка» виступило другого вечора фестивалю а молодіжний ансамбль виконав дуже успішно танець «Чабанські ігри».


















Тайван

Словаки 




















Нема коментара:

Постави коментар