понедељак, 28. април 2014.

Огляд музичної творчості міста Сремська Митровиця

Огляд музичної творчості міста Сремська Митровиця
(хорів, оркестрів, фольклорних груп)

     27 квітня 2014 р. у Високій школі фахових студій для вихователів (Педагошкій академії), у Сремській Митровиці.
     Організатор цього року є Установа плекання культури «Срем». Фаховий журі був у складі: Даяна Костич, хореограф;  Теа Ґашпар, теоретик музичного мистецтва та Еді Тайм, етномузиколог.
     Товариство плекання української культури «Коломийка» і цього року на цьому огляді, бо це співпадає у план праці товариства. Товариство «Коломийка» виступило у три категорії: 




Дитячий ансамль танцю, якого члени вже трохи підросли, так що змагалися у категорії старших дитячих ансамблів. Ансамбль виконав танець «Чабанські ігри», мистецького керівника Стефана Сем’яніва і керівника оркестру Даміра Бухи. Цей ансамбль, по думці фахового журі, виборов собі право виступити на Регіональному огляді, який відбудеться 18 травня у Сремській Митровиці.




    Молодіжний ансамбль танцю «Коломийки» цього року не виступав бо прийшов час, коли більшість танцюристів сталу студентами і перебувають у інших містах. У товаристві цю порожнечу поповнили активизуванням групи ветеранів, яка приготовила український традиційний танець «Голубка», якого мистецький керівник Микола Ляхович. У складі танцю співали «Коломийку», яку приготовив Богдан Лукач. Оркестрою керував Дамір Буха. По думці фахового журі і ця група виборола право виступити на Регіональному огляді народних традицій, який відбудеться 31 травня у м. Пецінці.


     У категорії дорослих груп у виконанні народних традицій виступила група співаків джерельних пісень «Коломийка» з піснею «Ой, пливли гусоньки» і мистецьким керівником Петром Ляхович. Ця група також виборола право виступити на Регіональному огляді у м. Пецінці, 31 травня 2014 року. Це вважається успіхом, бо ця група самостійно, без музичного супроводу, виконала одну гарну традиційну пісню і це добре оцінив фаховий журі, а так само і моральна нагорода членам цієї групи, які роками плекають таку форму української культури. У групі іще працюють члени, які вже мають понад 80 років.

Нема коментара:

Постави коментар