недеља, 16. јун 2013.

35-ий Регіональний огляд традицій Срему

     16 червня 2013 року у с. Шімановці.
       Вже на кінці сезону було потрібно іще відробити і цей Регіональний огляд, хоч вже почали літні спеки. Всі ансамблі Срему, які плекають традиції свого народу, зібралися сьогодні у с. Шімановці, щоб спробувати отримати кваліфікацію на Крайовий огляд. Не знаємо через які труднощі, але огляд відбувався у залі, в якому дуже мала сцена. Але і в таких умовах добрі ансамблі дали собі раду і показали те, що приготували.
     Товариство плекання української культури «Коломийка» розпочала нову активністьЮ тобто спробувати представити глядачам традиційні обряди українського народу. За цей раз це частина весільнього обряду «даровання молодих». У тому представлінні бере участь понад сорок учасників з три генерації: групи співаків джерельних пісень, мішаної вокальної групи і молодіжного танцювальнього ансамблю. З тим представлінням товариство вже виступило на општинському огляді традицій у Сремській Митровиці і на 10 Фестивалі української культури «Калина» у Кулі. Всі виступи до тепер добре оцінені але, здається, що сьогоднішний перейшов найкраще. Журі так оцінив сьогоднішний виступ: «Ансамбль масовий. Ви вийшли на сцену з понад сорок учасників, співаків, танцюристів, музикантів і акторів. Це перший український ансамбль, який почав представляти традиції і це треба привітата. Хоч сцена була замаленькою, вам вдалося показати що хотіли, даровання молодих. Хто це робив з вами? (Ми тільки відповіли «ми» а були присутні Петро Ляхович, Микола Ляхович і Ігор Курман). Як все так добре зробили іще постаайтеся, щоб декотрі жінки краще сховали волося під хустини а вс інше дуже добре.» Як журі оцінював загальний концерт то дуже похвалив всіх і додав, що більшість заслужили піти нп Крайовий огляд, який відбудеться у вересні у Вербасі.
     Це почав новий етап активності у товаристві, який вимагає більш серйозну працю, але це було конче потрібно розпочати. Надійшов такий час і потреба, що всі якось обиртаються традиціям а «Коломийка» і в цьому буде видучим між українськими товариствами у Воєводині.
     Початкова ідея потекла від Петра Ляховича але у дальшій підготовці багато зробили Микола Ляхович, Стефан Сем’янів, Богдан Лукач. Надія Ляхович і Софія Писанюк спекли коровай і багато нашили навих додатків до костюмів для цього представління. І всі інші члени дали від себе багато зусиль і тому і прийшлося до успіху. Спочатку було трудно, але тепер, коли зроблено кілька кроків, далі буде йти краще і лекше.

     На сьогоднішньому огляді виступило і КМТ «Калина» з Інджії з одною піснею.













Нема коментара:

Постави коментар