понедељак, 1. јул 2013.

Перехід на Крайовий огляд традицій Воєводини

     1 липня 2013 року у Сремській Митровиці.
     Товариство плекання української культури «Коломийка» цього року розпочало з одним новим видом активностей – сценічним представленням народних традицій і звичаїв. Перше таке представління було з початку року а саме сценка «Святий вечір у українській сім’ї. Це перше представління дуже подобалося глядачам а у самому товаристві усвідомилося, що такі представління треба робити і на далі. На наступну нагоду не чекалося довго, бо вже з квітня починаються општинські огляди традицій. Було троха труднощів приготовитися до того, бо мусіли включити до проекту три генерації: групу співаків джерельних пісень, мішану вокальну групу і танцювальний ансамбль. Найбільше порешкаджало, що ці групи мали окремі репетиції і у окремий час. Приготовлялося представління весільного звичаю «даровання молодих» по сценарії Петра Ляховича. У дальшій підготовці довести до конечного вигляду представління помагали і інші мистецькі керівники.
     На першому виступі, на Општинському огляді показалися досить добре, але комісія, яка оцінувала виступ, мала досить зауважень. Але найголовніше, що перепустили на Регіональний огляд а зауваження допомогли, щоб іще краще приготовитися до Регіонального огляду. З великим етузіязмом всі члени приступили до підготовки а іще більше додало охоти, що з тим представлінням виступилося на Фестивалі української культури «Калина» у Кулі, де зробило велике враження на глядачів і на мас-медії.
    Про виступ на Регіональному огляді і про оцінку фахової комісії я вже писав у попередньому тексті, але нам було важніше дочекати конечне рішення і вістку чи перейшли далі. Всі члени цю вістку очікували з нетерпеливістю. Було потрібно добре начекатися, Добра вістка прийшла по десятьма днях але у товаристві була прийнята з великим щастям і радістю.
     Регіональний огляд традицій відбудеться у вересні у Вербасі, так що протягом літа буде можливо і добре відпочити.

     З нагоди перехіду на Регіональний огляд і успішного закінчення сезону у товаристві влаштували спільну вечеру і забаву для всіх членів. Вечера і забава відбулися у церковному залі, 30 червня 2013 року. Для вечері зварили куліш і риблячу юшку у котлах а для забави були достатні акордеони і охота до співу і танців.




Нема коментара:

Постави коментар