понедељак, 3. јун 2013.

Дні української культури, Вуковар, 02.06.2013

     Українці Вуковару постаралися і цього року зробити великий крок у збереженні української індентичності через організацію Днів української культури. Цього року ця маніфестація відбувалася 31 квітня, 1 і 2 червня через більше маніфестацій.
     31. квітня, у грекокатолицькій церкві Христа Царя у Вуковарі відслужено Службу Божу присвячену геніям української культури: Тарасу Шевченку, Івану Франку і Лесі Українка.
      1. червня у церковному залі відбувся літерарно-музичний вечір присвячений Івану Франку, влаштована також етно-виставка і фотгалерия, присвячена десятеріччю товариства ім. Івана Франка. Було і українських страв.
      2. червня у Хорватському будинку відбувся концерт української культурно-мистецької творчості.
      Домашні добре приготовилися до свята а також запросили і гостей з сусідських країн. На концерті виступили: мажеретки міста Вуковару, УКПТ «Україна» з Славонського Броду, УКПТ ім Івана Франка з Вуковару, УКПТ ім Івана Сенюка з Кули, КПТУ «Карпати» з Липовлян, УКПТ ім. Тараса Шевченка з Прнявору, ТПУК «Коломийка» з Сремської Митровиці.
      На концерті були присутні і значні гості а до глядачів і до домашніх організаторів своїми промовами звернулися представники української національної меншини Р. Хорватія і представники Вуковарсько-Сремської жупанії: Марія Семенюк, Никола Застріжний та Джордже чюрчич.

     Концерт був переповниний прикрасними піснями і танцями, На кінці всі зробили спільну знимку. Спілкування продовжилося спільною вечерою і забавою. І тут звучали українські пісні а простір для танцю був постійно заповненим.



Мажоретки міста Вуковар


УКПТ ім. Івана Франка, Вуковар


УКПТ "Україна", Славонський Брод


УКПТ ім. Івана Сенюка, Кула


КПТУ "Карпати", Липовляни


УКПТ ім. Тараса Шевченка, Прнявор


Оркестр "Галичина", УКПТ ім. Івана Франка, Вуковар


ТПУК "Коломийка", Сремська Митровиця


УКПТ ім. Івана Сенюка, Кула


УКПТ "Україна", Славонський Брод


Спільна знимка


Забава










Нема коментара:

Постави коментар