понедељак, 26. септембар 2011.

Висока оцінка на Крайовому огляді традицій Воєводини


33. Фестиваль фольклорних традицій Воєводини- Крайовий огляд

     33. Фестиваль фольклорних традицій Воєводини або Крайовий огляд фольклорних традиційних ансамблів Автономного краю Воєводини цього року організований з 23 по 25 вересня у Вербасі. Першого дня був огляд дитячих традиційних ансамблів а другого і тритього огляд фольклорних ансамблів які пликають звичаї і традиції своїх народів.
     Організаторами цього великого фестивалю Завод культури Воєводини, Союз аматерів Воєводини та Культурний центр Вербасу. Все відбувалося у спортивному центрі Вербасу.
     Було передбачено щоб було представлено білля 140 точок. Зібралися фольклорні ансамблі, які плекають традиції, з цілої Воєводини. Всі вони перейшли через оцінювання фахових комісій на општинських та регіональних оглядах. Тут були ансамблі більшісного сербського народу та всіх національних спільнот.
     До цього високого рівня добилися і ансамблі, які плекають українську культуру: КМТ ім. Івана Сенюка з Кули, КМТ «Калина» з Інджії та ТПУК «Коломийка» з Сремської Митровиці.


    З боку ТПУК «Коломийка» виступила Мішана вокальна група під керуванням Богдана Лукача і музичним супроводом Стефана Сем’яніва. Ця група приготовлялася для цього виступу дуже завзято. Вже на сцені було чути, що вони це відробили дуже добре. Потвердження тому додала і фахова комісія, яка вручила цій групі признання за відміне виконання пісні «Ой, чий то кінь стоїть».



    Гратулюємо Вокально-інструментальному ансамблю «Струни серця» - КМТ ім. Івана Сенюка з Кули за високу оцінку та отримання можливості виступити на Державному огляді традицій у Тополі

Нема коментара:

Постави коментар