уторак, 21. јун 2016.

Відбувся Районний огляд традицій

     19 червня 2016 року у м. Пецінці відбувся Районний огляд аматорських ансамблів з Району Срем, які у своїй діяльності мають і плекання традицій і звичаїв свого народу або національної меншини.
     Моє особисте зауваження, що все більше ансаблів представляють традиції через виконання традиційних пісень а все менше у виді витворення народних звичаїв у виді представління.
     У Товаристві плекання української культури «Коломийка» ще вважають потрібним приготовити і показати на сцені деякі частини народних звичаїв. Кожне представління традиційних звичаїв перше обдумає і напише сценаріо Петро Ляхович а потім це переносить на Групу співаків джерельних пісень а потім до них прилучає і членів інших груп, залижно від потреби.
     До тепер приготевлено і представлино три таких представлінь: «Святий вечір у українській хата», «Весільні звичаї – даровання» і цього року «Вечерниці». У представлінні «Вечерниці» беруть участь всі члени Групи співаків джерельних пісень, кілька танцюристів з Групи ветеранів, двоє дітей з дитячого ансамблю та корепетитор Стефан Сем‘янів.




     З тим представлінням традиційного звичаю «Вечерниці» вже виступили на Општинському огляді традицій Сремської Митровиці а минулої неділлі на Районному огляді традицій у м. Пецінці. Виступили:  Ігор Курман,
Стефан Семянів, Фетко Канюга, Стефан Кривошия, Стефан Шкільні, Никола Воротняк, Петро Ляхович, Славко Ільчишин, Йосип Кравець, Іван Кривошия, Владо Дерень, Микола Ляхович, Соня Мілошевич, Славка Канюга, Анкіці Лукач, Славка Басіщук, Нада Дерень, Міліца Шкільні, Олена Іванович, Марія Ільчишин, Марія Балацька, Катарина Журовська, Емілія Петрович, Софія писанюк, Анна Ляхович і Маріяна Жіванович-Ляхович.




     Так само Чоловіча група співаків виступила на обох оглядах з виконанням пісні «Коломийки». Фаховий журі добре оцінив виконання цієї пісні. Співали: Богдан Лукач, Ігор Курман, Стефан Сем‘янів, Фетко Канюга, Слободан Фергер, Еміл Ляхович, Никола Воротняк, Іван Кривошия, Микола Ляхович.


Нема коментара:

Постави коментар