среда, 13. јул 2016.

«Коломийка» гостювала у Петрієвцях –Хорватія

10 липня 2016 року у с. Петрієвці коло Осієку у Хорватії відбулася маніфестація «Святочності Петрієвачких жнив». Товариство плекання української культури «Коломийка» мала нагоду брати участь у тих святочностях і бачити як у одному хорватському селі святкується час, коли збираються багаті плоди пшениці. Начальник села і його помічники зуміли зацікавити всіх житилів села за цю маніфестацію так що практичні всі вони беруть участь у маніфестації.
      Того пополудня все почалося прийомом керівників товариств, які прийшли брати участь на вечірньому концерті.


 Потім всі учасники йшли процесією вулицями села але цікаво було те, що перед кожною хатою стояли люди з тої хати і венесли старі сільські знаряддя і поставили стіл а на столі всяких домашніх закусок і напитків. Учасники процесії могли до схочу їсти і пити. Це виглядало як одна велика етно виставка. 


На площі коло церкви кожне товариство показало частину своєї програми.


 Повернувшись до центру села де була сцена і багато наметів і штандів з етно виробами, мали нагоду бачити демострацію справжніх жнив по старому звичаю на кусику поля, засіянім пшеницею. Це була справжня атракція. Перед нашими очима час повернувся назад за кілька століть.





     Святковий концерт відбувся на відкретій сцені перед великим числом глядачів. Чергували товариства з своїми програмами а між ними і товариство «Коломийка», яка виконала дві хореографії «Чабанські ігри» та «Українську сюїту» Між танцями Аня Лещук заспівала пісню «Стоїть гора високая». 


У програмі було ще і змагання за королеву жнив. З кожного товариства обрали по одній дівчинці а товариство «Коломийка» представляла Олександра Копестинський.

Нема коментара:

Постави коментар