петак, 27. децембар 2013.

Промоція компакт диску «У серця формі»

     27. грудня 2013. року, у будинку Центру Культури «Сірміумарт», у Сремській Митровиці.
     Від самої ідеї до промоції вже готового компакт диска, процес, який може потривати і кілька років. Перший крок написати вірші, потім для тих віршів записати музику. До того стадіюму Надія показала великий хист і це все зробила але далі вже була потрібна допомога і інших. Записану музику було потрібно аранжувати і записати у аудіо формі. Для кожної пісні, яких було шіснадцять, записали музику Борис Тайм і Стєпан Петрович. Аж тоді Надія почала збирати дівчат, які вміють гарно співати і мали охоту навчитися співати тілько нових пісень. До тої малинької групи прилучилися дівчата Моніка Барат, Валентина Налесник, Анастасія Лотоцька, Марія Ляхович і Аня Лещук. Багато труду вложила з ними Надія на численних репетиціях, помагали і батьки дівчат, привозили на репетиції а було випадків, що репетиції відбувалися по домах дівчат.
     Доки тривали репетиції, Надія запросила Марину Ляхович зробити дизайн обкладенки для компакт диску. Марина показала свій хест до фотографії і дизайну так що готовий диск має вигляд професійного.
     У міжчасі і дівоча група дістала офіційну назву «Дитяча музична студія – Горлиці». Дівчата навчилися пісень і досягли потрібний рівень і тоді знову було потрібно ангажувати фахівців для запису голосів до записаної музики. І це зробили і дисків надрукували.
     Дитяча музична студія «Горлиця» вже виступала на Вечорі української музики – Балі у хотелі Сірміум. Надія іще зробила несподіванку для дівчат, зібрала їх у приміщенні товариства «Коломийка», почастувала їх з гарним тортом і кожній вручила по п’ять дисків.
     Створилася одна гарна і якісна група дівчат-співаків, яка може у кожній нагоді влаштувати гарний виступ. Вже виступали у в початковій школі в Лачарку у програмі до св. Миколая а також і у грекокатолицькій церкві у Сремській Митровиці, знова для св. Миколая.



    Щоб дійти до закінчення процесу, Надія влаштувала промоцію компакт диску «У серця формі» у виконанні Дитячої музичної студії «Горлиці». Промоція відбулася у сімпатичному залі у будинку Центру культури «Сірміумарт» у Сремській Митровиці. Зал сімпатичний а також і учасники програми і сама програма. Надія постаралася і сцену прикрасити у формі серця.



    Про житєвий шлях Надії Ляхович, автора пісень, слів і музики і засновника Дитячої музичної студії «Горлиці» говорив Микола Ляхович а сама Надія росповіла про самий компакт диск.



    Молоді співачки відспівали всіх шіснадцят пісень, скільки записано і на самому диску. 



Щоб програма була ще цікавішою, Надія запросила і маленьких гостей майбутніх метців. Бояна Лещук заграла на фортепіяні  композіцію «Козачок» а Тріфун Дерень композіцію «Коломийка».




 Були і великі гості а саме струнна оркестра із кілька композіцій. Дитяча студія відспівала ще одну нову пісню, яка не знаходиться на диску а супроваджав з акордеоном Стефан Сем’янів.



     Наш декляматор прочитав вірш Тараса Шевченка.



    Всі точки сподобалися глядачам і часто лунали оплески, часто і під такт пісень. Щоб все закінчилося гарно, як і почало, дівчата зайшли між глядачів і всі поділили колачики у формі серця. Всі мали нагоду бути присутніми на гарній програмі, почути гарних пісень, отримати гарних подарунків і на кінці бути і почастованими. Ціла вечір була у формі серця.



     Один процес закінчився, і як ми зараз про це пишимо, все здається легким. Тільки Надія і всі, котрі їй помагали, знають скільки праці, енергії, охоти, ентузіязму а в кінці і таланту було потрібно вложити до завершення того процесу.

     Вони заслужили наші гратулювання на цьому проекті. Думаю, що це початок одного більшого процесу, який принесе нам іще багато таких симпатичних вечорів.  

Нема коментара:

Постави коментар