петак, 20. децембар 2013.

Учні української мови влаштували виставу на честь св. Миколая

     Лачарак, початкова школа ім. Тріва Вітасович-Лебарнік, 20. грудня 2013 р.
Вже традиційно, кожного року Українська Національна рада приготовляє пакуночки від св. Миколая для учнів української мови у почакових школах. Учні для тої нагоди приготовляють відповідну програму, деклямують віршів і співають пісень у честь св. Миколая.
     Знаємо, що почала працювати ще одна така школа а саме у Лачарку, у пш. ім. Тріви Вітасовича і тому цього року цю програму влаштували у Лачарку. Спільну програму зробили учні з Лачарку з учительками Надією Ляхович і Евою Ляхович і учні з Сремської Митровиці з пш. ім . Йован Попович з учителькою Славкою Канюга.
     Програма відбулася у гарному залі, яка має і гарну сцену, а глядачів було гарне число, переважно батьки, дідусі, бабусі, молодші сестри і брати. До глядачів прилучилися ще деякі члени товариства «Коломийка» і голова Сільського правління Лачарку Деян Уметич і члени його ради.
     Програма була справді сімпатичною, в якій учні з Лачарку показали багато своїх знань, яких набули за такий короткий час. За це можна погратулювати учительці Надії Ляхович, яка у навчанні вживала навчальну систему, у якій набагато скоріше діти сприймають нові слова української мови. Вони вже напамять говорили українську абетку, числили, співали пісень і деклямували. Учителькі Надії у всьому помагала Ева Ляхович, яка також закінчила педадогічну академію і ця практика буде для її корисною.
     Учні з Сремської Митровиці переважно деклямували віршів, присвячених св. Миколаю а піснями цілу програму доповнили дівчата з Дитячої музичної студіїї «Горлиці». Вони заспівали кілька пісень з свого першого компакт-диска, які також присвячені св. Миколаю.
     На закінчення програми всі учні разом заспівали пісню "О хто, хто Миколая любить".

     І на кіці діти були нагороджені щедрими оплевками і пакуночками від святого Миколая, яких приготовила Національна Рада Українців Сербії. Вчительки також вдячні членам товариства "Коломийка", які помагали прикрасити сцену, принести пакуночки і давали підтримку у цій важливій для наших дітей справі.



























Нема коментара:

Постави коментар