среда, 19. септембар 2012.

«Коломийка» отримала подарунок від Славка Мицика – баян


     Добре є, що іще є людей, які готові помагати наші мистецькі товариства. Майстер для ремонтування акордеонів Славко Мицик з Бечею придбав одного баяна, які в великій мірі користаються в Україні і забажав його подарувати одному нашому товаристві. У цьому випадку він вирішив подарувати його Товаристві плекання української культури «Коломийка» з Сремської Митровиці.


     Подарунок до Сремської Митровиці привезла Марія Віславська і вручила його членам «Коломийки». Зустріч відбулася у приміщенні товариства «Коломийка» у Сремській Митровиці. Вона росповіла про пана Славка Мицика і як прийшло до того, що він готовий подарувати таку цінну річ товаристві «Коломийка».


     Приймаючи цей вартісний подарунок голова Керівної ради «Коломийка» поділився з нами своїми враженнями: - Хочу найперше подякувати пану Мицику за такий гарний подарунок. До тепер наші корепетитори, які грали на акордеонах до тепер не мали нагоду грати на такому баяні, українському інструменті. Буде потрібно трохи часу, щоб навчилися як на ньому грається. Постараємося, щоб це було чим скоріше, бо баян дає гарні звуки, які добре підходять до українських пісень.
    Вже більше тридцять років товариство «Коломийка» працює але до тепер не мали такого інструмента і всі корепетитори до тепер грали на своїх клавіятурних акордеонах і це буде перший такий інструмент у власності товариства. Цей іструмент напивно дорогий і товариство не могло б його собі купити.
    Ми вишлемо панові Славку Мицику подяку за його таке бажання подарувати цього баяна нашому товаристві. Ми певні, що він мав нагоду багато разів бачити наші виступи і по телебаченні. Ми постараємося добре використати той інструмент для покращення якості у виконанні наших програм. Перед нами багато праці у очікуванні чергових маніфестацій: підготовка до дитячого фестивалю, вечора української музики Бал, річного концерту. Нас багато запрошують на різні маніфестації і часто виступаємо. –


     Стефан Сем’янів спробував заграти на баюну і вдалося йому заграти українські мелодії у одних приємніших звуках, які більше підходитимуть до наших пригарних пісень.

Нема коментара:

Постави коментар