понедељак, 6. јун 2011.

33. Регіональний огляд джерельної творчості Срему

33. Регіональний огляд джерельної творчості Срему
     5-го червня 2011 року у Культурному центрі у м. Пецінці відбувся 33-ій Регіональний огляд джерельної творчості Срему. З наших товариств, котрі плекають українську культуру, на огляді брали участь Товариство плекання української культури "Коломийка" з Стемської Митровиці та КМТ "Калина" з Інджії.
Мішана вокальна група ТПУК "Коломийка"
     Було нам приємно бути того дня у м. Пецінці. Приїхавши там ми помішалися з іншими учасниками і просто відчувалося, що тут зібралися аматори з цілого регіону Срем, які шанують свою традиційну културу. В цьому разі говориться про групи і ансамблі, котрі плекають звичаї свого народу і більшість учасників були старшого віку. Було і молодих, які сприймають ці звичаї від старших і переноситимуть їх далі.
     Певно вибрали зал у м. Пецінці тому, що сцена простора а зал акустичний. Учасників привітав голова міста а учасників оцінювали селектори Гордана Роганович - етномузиколог та Любомир Вуєчин - хореограф. 
     Організатори огляду є: Завод культури Воєводини, Союз аматорів Воєводини та Центр культури м. Пецінці.
     З Општинських оглядів у містах Срему кваліфікувалися 15 товариств: КМТ "Іво Лола Рібар" з м. Крчедін, КМТ "І. Котляревського" з с. Бікіч До, ТПУК "Коломийка" з м. Сремська Митровиця, КМТ "Досітей Обрадович" з с. Гргуревці, МКМТ "Светі Сава" з м. Стара Пазова, КМТ "Бранко Радічевич" з м. Стара Пазова, КМТ "Младост" з м. Нова Пазова, Спілка міщан "Сана" з м. Стара Пазова, КМТ "Пая Зарич" з м Нові Карловці, МКМТ "Інджія" з м. Інджія,  КМТ "Калина" з м. Інджія, КМТ "Петефі Шандор" з с. Марадік, КМТ "Соко" - Джерельна група "Кордун" з м. Інджія, Тамбуровий оркестр Культурного центру "Пецінці" з м. Пецінці та КМТ "Країшник" з м. Рума.
    Було дуже гарно подивитися на представлення традицій народів, які проживають у Сремі. Мішана вокальна група товариства "Коломийка" виконала пісню "Ой, чий то кінь стоїть" у керівництві Богдана Лукача і музичним супроводом Стефана Сем'Янів. Всі були вбрані у київські костюми. КМТ "Калина" з м. Інджія виконали дві пісні: соліст петро Закамарок одну пісню і Джерельна група пісню "Козаче, козаче".
    По закінченні програми, на зустрічі з селекторами, оба українські товариства дістали дуже добрі оцінки за свої виступи. Хто піде на Крайовий огляд у м. Вербас буде знатися, коли відбудуться Регіональні огляди у всіх регіонах Воєводини.
Мішана вокальна група ТПУК "Коломийка"
Джерельна група КМТ "Калина"

Нема коментара:

Постави коментар