недеља, 30. октобар 2011.

2. Фестиваль української дитячої творчості "Веселка" - Кула 2011

     Дитяча радість вбрана у кольори веселки перетворилася у надхнене представлення багатства і краси української культури.
     29. жовтня 2011 року до Кули приїхали діти, члени українських культурних та просвітних товарист Сербії та учні класів української мови з елементами української культури. Всі вони прийшли з одною метою - показати що навчился протягом минулого року.
     Організатор цьої дитячої центральної маніфестації є Національна рада української національної меншини Сербії.
     Програма фестивалю складалася з виставки рисунків на тему веселки у природі, конкурсу найкраще виконаної пісні і деклямування віршів та святочного концерту.
     Северин Воротняк, член ТПУК "Коломийка" з Сремської Митровиці брав участь у конкурсі співаків та деклямуванні віршів. У категорії до четвертого клясу початкової школи зайняв третє місце за пісню "Свобода" та вірш "Гарбуз".
     Валентина Налеснек, член ТПУК "Коломийка" зайняла третє місце у конкуренції до четвертого клясу початкової школи за деклямування вірша "Мама школа" та також третє місце за виконання пісні "Подоляночка".
       Ання Лещук, член ТПУК "Коломийка" з Сремської Митровиці зайняла перше місце у конкуренції від четвертого до восьмого класів початкової школи з виконання пісні "Рушничок".
    Срдян Келава, член ТПУК "Коломийка" з Сремської Митровиці зайняв перше місце за найкращий рисунок на тему веселки.
     Ніколіна Живанович, член ТПУК "Коломийка" з Сремської Митровиці зайняла третє місце на конкурсі рисунків на тему веселка.
     Дитячий ансамбль ТПУК "Коломийка" з Сремської Митровиці виконав програму: група виконала пісню "Дай нам Боже", 
вірш "Хлопчик і ластівка" виконали Бойана Лещук та Срдян Келава,
дівоча група виконала пісню "Хай живе надія",

всі разом виконали танець "Бахурі".
        Крім ТПУК «Коломийка» висупили іще: УКЦ «Кобзар» з Нового Саду, ПШ ім. Дьордє Натошевич з Нового Саду, ПШ ім. Душан Єркович з Інджії, ПШ ім. Іво Андрич з Будісави, КМТ «Сербія» з Кули, учні почакових шкіл з Вербасу, КПТ «Карпати» з Вербасу та КМТ  ім. Івана Сенюка з Кули.
    Всі на сцені виглядали прикрасно і всі старалися придставити чим краще свою програму а більшій частині і вдалося. Глядачі нагороджували всіх щидрими оплисками і показали, що всі разом стараються всадити любов до української культури молодим поколінням українців Сербії.
  

Нема коментара:

Постави коментар