понедељак, 30. мај 2011.

Дні української культури 2011

     Це традиційна маніфестація Української громади Республіки Хорватія, якої організатори Українська громада Республіки Хорватія і Українське культурно-просвітне товариство ім. Івана Франка з Вуковару.
     Цьогорічні Дні української культури відбулися 27-29 травня у Вуковарі і Борово населі.
     У пятницю, 27 травня у Греко-католицькій церкві Христа Царя у Вуковарі відслужена Свята літургія присвячена памяті письменниуа і вченого Івана Франка.
     У суботу, 28 травня в залу Греко-католицької церкви Христа Царя відбулися: літературно-музичний вечір присвячений видатному українському письменнику Івану Франку на тему "Я син народа, що вгору йде...!", Етно експозиція, художні твори та наукові праці І. Франка, Виставка та демонстрація дитячих робіт, Українські солодощі та напої.
     У неділю, 29 травня у Амфіатрі у Борово населі відбулися: Урочистий концерт колективів художньої самодіяльності та Вечеря для учасників програми.
      Товариство плекання української культури "Коломийка" запрошене взяти участь на Урочистому концерті в Борово населі. Автобус з танцюристами "Коломийки" прибув на місце перед початком програми. Домашні їх гарно привітали і показали відкриту сцену у Амфітеатрі.
     Погода була гарно, тепле і соняшне пополудне. Багато учасників вбраних у українські костюми. Програма почалася о 6-ій годині. Ведучі привітали всіх присутніх глядачів, учасників програми і значних гостей. Найперше всі співочі групи разом відспівали гімни Хорватії та України. Перед початком мистецької програми до глядачів та учасників звернулися: Іван Семенюк, голова Української громади Республіки хорватія; Він сповістив про початок будування будинку для українців Вуковару і запросив за поміч у фінансуванні.
Голова міста Вуковар Желько Сабо. Він привітав присутніх а учасникам побажав гарних пісень, танців і бути веселими і чим скоріше закінчити свій будинок.
Помічник Жупана Вуковарсько-сремської жупанії Дьордє Цюрчич привітав від Жупанії, росповів про поміч всім меншинам, про про співпрацю з регіонами України і обіцяв поміч з боку Жупанії.
    Ведучі прочитали біографію домашнього товариства ім. Івана Франка а далі запрошували учасників про передбаченій програмі:
     УКПТ «Тарас Шевченко» з Каніжі представили «Привітній танець»; УКПТ «Іван Франко» з вуковару заспівали три пісні; ТПУК «Коломийка» з Сремської Митровиці виконала танець «Чабанські ігри»; КПТУ «Україна» з Славонського Броду заспівали дві пісні; КПСУ «Тарас Шевченко» з Баня Луки затанцювали «Козачок»; КПТУ «Карпати» з Липовлян заспівали три пісні; УКПТ «Тарас Шевченко» з Каніжі представили два танці; Дитяча група «Сонечко» з УКПТ «Іван Франко» з Вукрвару заспівали одну пісню; КПСУ «Тарас Шевченко» з Баня Луки затанцювали «Дитячу коломийку» та «Поліський танець».
     Після цієї точки домашні поділили гостям та учасникам подяки а культурна програма закінчилася виступом «Коломийки», яка виконала запальний танець «Гопак»
Значні гості на Урочистому концерті

Всі вокальні групи співають гімни Хорватії та України
УКПТ «Тарас Шевченко» з Каніжі представили «Привітній танець»
УКПТ «Іван Франко» з вуковару заспівали три пісні
ТПУК «Коломийка» з Сремської Митровиці виконала танець «Чабанські ігри»
КПТУ «Україна» з Славонського Броду заспівали дві пісні
КПСУ «Тарас Шевченко» з Баня Луки затанцювали «Козачок»
КПТУ «Карпати» з Липовлян заспівали три пісні
УКПТ «Тарас Шевченко» з Каніжі представили два танці
Дитяча група «Сонечко» з УКПТ «Іван Франко» з Вукрвару заспівали одну пісню
КПСУ «Тарас Шевченко» з Баня Луки затанцювали «Дитячу коломийку» та «Поліський танець».
культурна програма закінчилася виступом «Коломийки», яка виконала запальний танець «Гопак»
      По закінченні концерту перейшлося до робочого ресторану на вечеру. Всі були веселі і дружньо настроєні. Наївшися і напившися, диякі сповнили свої бажання затанцювати у інакшому амбієнті від сцени. 
     Організатори, у особі голови товариства "Іван Франко" Василь Вораз , випровадили нас додому з великими словами подяки та обіцяли запросити і на наступний рік.
Спільна знимка учасників, керівників і гостей Урочистого концерту на Днях української культури 2011 р.

Нема коментара:

Постави коментар