субота, 5. октобар 2013.

Воєводянська кухня на вулиці

     5 жовтня 2013 року у с. Лачарак, Сремська Митровиця.
     Того дня у селі Лачарак, що знаходиться біля Сремської Митровиці відбулася маніфестація під назвою «Воєводянська кухня на вулиці». Це задумано як етно маніфестація, на якій мала бути представлена кухня, тобто страви різних жіночих спілок з сремських міст. Між тими спілками були і секції культурних товарист і представники національних меншин. Крім страв на стендах були представлені і ручні роботи: вишивки, ручні роботи з дерева, картини і тд.





     Організатори забезпичили спілкам матеріяли для страв, так що деякі спеціялити вироблялися тут на місці а потім ділилися присутнім відвідувачам бесплатно.



     Маніфестація відбувалася у центрі села а було біля двадцять стендів. Між тими стендами був і стенд Товариства плекання української культури «Коломийка». Члени етно-секції «Коломийки» тут наробили вариників і зварили борщу. А крім того виложили українські вишивки. Було дуже багато охочих спробувати українських страв. 



Було організовано і голосування за найкращі страви. «Коломийка» отримала грамоту і кубок за найкращу солену страву, тобто вариники.



     Між тими стендами ми замітили і жіночу спілку «Бікічанки» з Бікіч долу. Вони представляли русинські страви.
     Коли всі гарно наїлися смачних страв і колачів, приступилося до культурної програми. На відкритій сцені виступали танцюристи, хори, вокально інструментальні ансамблі і співаки солісти. У тій програмі значне місце мали і члени товариства «Коломийка». Вони виступили з трьома точками.





 Перше молодіжний ансамбль затанцював «Чобанські ігри», 



Валентіна Налесник відспівала одну пісню  





і дитячий ансамбль затанцював «Гопака».

     Організатори, сільська спілка,  були дуже сприятлевими і для всіх учасників ще приготовили і обід.   

Нема коментара:

Постави коментар