уторак, 23. јул 2013.

Радіо-телебачення Сербії зняло іще один сюжет про ТПУК «Коломийка»

     23. липня 2013 року, у Сремській Митровиці.
І як було сказано у минулій зустрічі, коли знімальна група РТС побувала у Товаристві «Коломийка» і коли їм дуже сподобалося усе, що побачили, вони прийшли вдруге зняти іще матеріялу. У минулій зустрічі журналістка Вера Раічевич була захоплена багатством культурної спадщини і вже з перших хвилин вона усвідомила, що один раз не зможе знімити усе цікаве і тому обіцяла домовитися для іще одної зустрічі.
    Перший сюжет вже пускали на РТС-і у передачі «Грађанин» (громадянин) а у тому першому сюжеті більше брала участь група співаків джерельних пісень і група танцюристів. Цього разу більше знімали вишивки і як вони вишиваються а потім іще і українські страви і як вони приготовляються.
     За цей раз зійшлися члени мішаної вокальної групи і вони для цього сюжету відспівали одну пісню.
     Всі приготовані страви добре послужили для частування гостей з телебачення а було достатьно і для всіх присутніх. Розуміється, що було чути пісень і коли не були включені камери і мікрофони.
     Гості з Білгороду на пращання дуже дякували і за прикрасні сюжети і за дружнє частування українськими спеціалітетами.
    Ми запросили журналістку Веру сказати пару слів про передачу «Грађанин», про людей, які працюють на підготовці і про себе.

     «Передача «Грађанин» транслюється вже чотири роки. Переважно знімаємо національні меншини у Сербії: словаків, русинів, чехів, угорців, ромів, українців і інших, про їхнє життя і традиції і також і про їхні труднощі. Не тільки гарні теми але і як помогти людям, які в біді. Коли йдеться про ромів і як і з тих середовищ можуть бути успішними хоч живуть не сприятлевих умовах. За приклад скажу дівчину Елвіру Яшарі, яка най кращий учень у школі. Редактор передачі є Ґордана Яковлевич а передачу приготовляють інформативні програми і цілої Сербії. Покриваємо і Воєводину і Шумадію і Пазар і з цілої Сербії, Буяновець, Прешево з дописувальними сюжетами. А я одна з журналістів, яка працює для передачі «Грађанин» Вера Раічевич. Нас є більше. Я працюю вже 26 років в РТС-і, веду інформативні програми і для ведучої інформативної програми «Дневнік».»














Нема коментара:

Постави коментар