недеља, 20. новембар 2016.

Вечір української музики – Бал 2016

     19 листопада 2016 року у Сремській Митровиці у Будинку учнів середніх шкіл відбувся «Вечір української музики – Бал» у організації Товариства плекання української культури «Коломийка». Цей культурний захід організовується кожного року саме в цей час бо своїм видом нагадує народній український звичай робити «Пущення» перед початком різдвяного посту. 


Для потребе відбування Балу цього року замовили зал Будинку учнів, який також є гарним і просторим. Всі місця у залу були поповнені і амбієнт був зовсім гарний і приємний.


     Коло вхідних дверей гостей вечора чекав гарний коровай, від якого всі брали по кусочок входячи до залу.


     Як і кілька попередніх років присутніх на Балу розважав оркестр «Забава» з Кули. Музиканти цього оркестру дуже добре відробили свій завдаток і на цьому вечорі.


     Коли вже всі прибули до залу і змістилися на свої місця, до них звернувся голова Товариства «Коломийка» Микола Ляхович.


 Він всіх привітав і побажав приємного вечора.




 Окремо привітав: голову міського управління культури, спорту і молоді Ілію Недича і його заступника Зорана Міщевича, голову Української громади Хорватії Михайла Семенюка з родиною а потім ще і всіх інших гостей з інших міст Сербії, від Суботиці до Інджії.
     Заразпісля того наймолодші члени «Коломийки» виконали кортку культурну програму.


 Вони деклямували українських віршів а приготовила їх учителька української мови Славка Канюга.


 Маленький хор відспівав одну пісню у супроводі Стефана Сем΄яніва.


 Валентина Налесник відспівала пісню «Україно»


 а Марія Ляхович пісню «Батькам».
     Далі все йшло вже по задуманім сценарієм, музиканти грали, офіціанти подавали вечерю а кілька молодих членів почали продавати кветки для лотереї і «Танцю серця».


     Цілий час було гучно і весело, подіум для танцю був завжде заповнений.
     Для лотереї було зібрано чимало гарних подарунків, яких дарували численні донатори. 


Лотереєю керували Еміл Ляхович і Ігор Курман. 


Багато присутніх отримали всякі гарні предмети а головною премією була гарна грошова сума.


     І знову звучали українські пісні, охочих до гуляння було багато а і у цій нагоді почали виводити змагання хто виконає найкращі танцювальні фігури. Це тривало досить довго і чимало бувших, теперішніх і наймолодших танцюристів показали свої уміння і спретність.
     Вже під кінець вечора влаштували ще й змагання у «Танці серця».  На подіюм викликали одну з одною танцювальні пари, доки не вийшли всі а їх було майже тридцять пар. Почали танцювати а ведучей витягав по один номер з капелюха а пара, яка була приявлена під тим номером відходила з подіуму. І це тривало досить довго доки на сцені не залешилися тільки дві парі. Настало напруження котра пара виграє і отримє гарні нагороди, бутильку вина і кветки для наступного Балу. 


Переможцями стала пара Марія Садовскі з Інджії і Іван Ґреґус з Сремської Митровиці.



     Забава тривала вже кілька годин але ніхто не жалівся що змучився, музиканти не переставали грати але все таки мусіли перестати грати о першій годині по півночі, бо так приписано законом. Після останної нумери член оркестру Іван Лищишин подякував всім присутнім митровчанам і гостям за те що були такими веселими цілий вечір і що їм було дуже приємно грати у такому гарному оточенні. Додав, що по тому питанні митровацькі українці і їхні приятелі не перевершені. Всі розійшлися з гарним настроєм з надією і наступного року знову так гарно розважитися на Вечорі української музики – Бал.    

Нема коментара:

Постави коментар